Takaisin
Resepti

Kantarellipasta

Kasvisruokavalio

Kantarellipasta

Kasvisruokavalio
30 min
4 henkilöä
30 min
4 henkilöä
Herkullinen & helppo kantarellipasta valmistuu simppeleistä raaka-aineista. Syyssesongin herkku saa uutta makua sekaan lorautetusta valkoviinistä.
Juomasuositus

Monille valkoviini soave saattaa tuoda pölyttyneen mielikuvan edullisesta pöytäviinistä, vaikka kyseessä onkin todellinen ruokapöydän moniottelija. Kantarellipasta saa soavesta tasapainoisen kumppanin, joka kestää annoksen kermaisuuden eikä jyrää alleen sienien herkkää makumaailmaa.

Valmistusaineet
  • 300 g pastaa

  • 1 l (n. 250 g) kantarelleja

  • 1 rkl voita

  • 1 (150 g) sipuli

  • 1 rkl hienonnettua timjamia

  • 1 dl kuivaa valkoviiniä

  • 2 dl kuohu- tai ruokakermaa

  • ½ tl suolaa

  • ¼ tl mustapippuria

  • 1 dl parmesaania raastettuna

Valmistusohjeet
  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä (2 l vettä + 2 tl suolaa).

  2. Puhdista sienet ja paloittele niitä hieman. Kuori sipuli ja hienonna se. Hienonna myös timjami.

  3. Paista sieniä kuivalla pannulla, kunnes niistä irronnut neste on haihtunut. Lisää joukkoon voi, hienonnettu sipuli ja timjami. Jatka paistamista muutama minuutti, kunnes sienet ovat saaneet väriä.

  4. Lisää pannulle valkoviini ja jatka kypsennystä, kunnes kaikki neste on lähes haihtunut. Lisää kerma ja anna kiehahtaa hetki. Mausta kastike suolalla ja mustapippurilla.

  5. Lisää joukkoon keitetty ja valutettu pasta. Tarjoa pasta raastetun parmesaanin kanssa. Koristele halutessasi tuoreella timjamilla.