Takaisin
Resepti

Kekripyörykät eli syksyiset lihapullat

Gluteeniton
Laktoositon

Kekripyörykät eli syksyiset lihapullat

Gluteeniton
Laktoositon
4 hlö
4 hlö

Muhevoita lihapullat punajuurella, kapriksilla ja yrteillä. Jos hirven- tai poronjauhelihaa on saatavilla, niin sitä kannattaa ehdottomasti pyöritellä näihin pulliin.

Juomasuositus

Valitse kekripyöryköille marjaisa ja raikas punaviini Pinot Noir -rypäleestä. Jos arvostat keveämpää tyyliä, Uuden-Seelannin pinot noirit ovat valintasi. Jos taas pidät runsaammista viineistä, hyviä vaihtoehtoja löytyy mm. Chilestä ja Australiasta. Rapsakka pils tai hedelmäinen vaalea lager toimivat myös hienosti.

Valmistusaineet

Noin 25 lihapullaa

  • 1 sipuli 

  • 1 rkl rypsiöljyä

  • 500 g jauhelihaa (hirvi-possusekoitusta tai sika-nautaa)

  • 4 pientä etikkapunajuurta

  • 1 kananmuna 

  • 2 rkl hienonnettua ruohosipulia

  • 1 rkl pieniä kapriksia

  • 1 tl sormisuolaa

  • muutama kierros mustapippuria myllystä

Valmistusohjeet
  1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota se pannulla öljyssä kypsäksi.

  2. Raasta punajuuret. Yhdistä ne sipulin ja jauhelihan kanssa. Sekoita muna, ruohosipuli, kaprikset ja mausteet. 

  3. Pyörittele massasta pieniä pullia. Paista pannulla voi-öljyseoksessa kypsiksi, noin 5 minuuttia. Voit myös paistaa pullat 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. 

Resepti Sanna Kekäläinen, kuva Reetta Pasanen, juomasuositus Taina Vilkuna / Alko