Takaisin
Resepti

Maukkaat kesäkurpitsavohvelit

Kasvisruokavalio

Maukkaat kesäkurpitsavohvelit

Kasvisruokavalio
30 min
4 hlö
30 min
4 hlö

Kesäkurpitsa maistuu myös vohvelien ystäville! Kesäkurpitsasta voit valmistaa vohveleita joko vohveliraudalla tai paistinpannulla. Suolaisten kesäkurpitsavohvelien pariksi sopii tomaattipesto.

Juomasuositus

Kesäkurpitsavohveleille sopii makutyypin Vivahteikas & ryhdikäs valkoviini Grüner Veltliner -rypälelajikkeesta. Rypäleestä tehdyille viineille on tyypillistä täyteläinen suutuntuma ja pieni viherpippurin puraisu jälkimaussa. Itävaltalainen grüner veltliner -viini sopiikin oivallisesti kasvisruokien kaveriksi.

Valmistusaineet
  • 1 (500 g) iso kesäkurpitsa

  • 1–2 dl pankojauhoja tai korppujauhoja

  • öljyä paistamiseen

  • ripaus suolaa

 Tomaattipesto

  • 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja

  • 1 dl saksanpähkinöitä

  • 1 pieni valkosipulinkynsi

  • 1 tl kuivattua basilikaa

  • 3 rkl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä

  • 2 rkl vettä

 

Valmistusohjeet
  1. Pese kesäkurpitsa ja leikkaa se pitkittäin 1/2 cm paksuiksi viipaleiksi. Kuumenna vohvelirauta ja voitele se öljyllä.

  2. Pyörittele kesäkurpitsaviipaleet pankojauhoissa ja paista vohveliraudalla noin 2–3 min, kunnes ne ovat kauniin värisiä.

  3. Valmista tomaattipesto lisäämällä kaikki ainekset tehosekoittimeen tai sauvasekoittimen kulhoon. Soseuta tasaiseksi tahnaksi.

Vinkki! Voit paistaa kesäkurpitsat myös paistinpannulla tilkassa öljyä.

Resepti Mika Rampa, kuva Satu Nyström, juomasuositus Anri Lindström ja Taina Vilkuna, Alko