Takaisin
Resepti

Kinkkukiusaus

Gluteeniton

Kinkkukiusaus

Gluteeniton
60 min
4 hlö
60 min
4 hlö

Jos kaapissa on puikulaperunoita, kinkkua, kermaa ja aurajuustoa, siitä voi syntyä jotain todella herkullista. Tämä resepti syntyi radio- ja televisiojuontaja, ruokakirjailija Anni Hautalan inspiroituessa kaappinsa kätköistä.

Juomasuositus

Kinkkukiusauksen täyteläisiin makuihin istuu yllättäen vivahteikas ja ryhdikäs, raikkaan hapokas ja runsas roseesamppanja tai laadukas roseekuohuviini. Myös rapsakat pilsit toimivat hienosti kiusauksen kaverina.

Valmistusaineet
  • noin 500 g puikulaperunaa

  • noin 170 g kinkkua, esimerkiksi leikkelettä

  • 2 ½ dl kermaa

  • 1 sipuli

  • noin ½ tl suolaa

  • 50–100 g aurajuustoa

Valmistusohjeet
  1. Kuori perunat ja leikkaa ne ohuiksi lastuiksi. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Pilko kinkku ronskeiksi paloiksi. Kuori ja suikaloi sipuli.

  2. Laita vuokaan perunat, kinkku ja sipuli. Sekoita kermaan suola ja kaada vuokaan. Murusta päälle aurajuusto ja laita uuniin noin tunniksi. Kokeile 30–40 minuutin kohdalla, ovatko perunat kypsiä.

Resepti Anni Hautala, kuva Niclas Mäkelä, juomasuositus Taina Vilkuna/Alko

Tämä ja moni muu resepti löytyy teoksesta Annin ruokakirja 2 (Otava).