Takaisin
Resepti

Korvasienimuhennos

Gluteeniton
Kasvisruokavalio

Korvasienimuhennos

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
20 min
4 hlö
20 min
4 hlö

Alkukesän ykkösherkku on ruttuinen ja ruskea korvasieni! Täyteläinen korvasienimuhennos maustetaan vuohenmaitotuorejuustolla, ja se maistuu sellaisenaan uusien perunoiden kanssa tai kalan lisukkeena.

Juomasuositus

Tämän korvasienimuhennoksen jujuna on vuohenjuusto. Vuohenjuuston klassikkopari löytyy Ranskan Loiren sauvignon blanceista. Sancerre tai Pouilly-Fumé tuo pariin tasapainoista yrttisyyttä ja pehmeää pyöreyttä. Lasissa raikas, vaalea vehnäolut limeviipaleella kelpaa hienosti sienestäjän saaliin kumppaniksi.

Valmistusaineet
  • 4 rkl voita

  • 4 dl esikäsiteltyjä korvasieniä

  • 2 salottisipulia

  • 2 kevätsipulia

  • 2 dl kermaa

  • 1 tl suolaa

  • mustapippuria myllystä

  • 150 g vuohenmaitotuorejuustoa

  • 1 dl tuoretta kirveliä tai lehtipersiljaa

Valmistusohjeet
  1. Käsittele ensin korvasienet. Keitä korvasienet kahteen kertaan runsaassa vedessä (1 osa sieniä ja 3 osaa vettä) vähintään viiden minuutin ajan molemmilla kerroilla. Huuhdo runsaalla juoksevalla vedellä molempien keittokertojen jälkeen. Muista tuulettaa hyvin keittämisen aikana.

  2. Voit myös kuivata tuoreet korvasienet rapeiksi. Ennen käyttöä sienet on liotettava (100 g sieniä/2 l vettä) ja keitettävä kahteen kertaan yllä olevan ohjeen mukaisesti. HUOM! Älä käytä liotus -ja keittovesiä ruoan valmistuksessa. 

  3. Sulata voi pannulla ja kuullota hienonnetut sienet ja sipulit. Lisää kerma, suola ja pippuri, kiehauta kasaan. Sekoita juusto sekaan ja tarjoile heti. Ripota mausteeksi tuoretta yrttiä.

Resepti Taina Tellman, kuva Arto Vuohelainen, juomasuositus Taina Vilkuna