Takaisin
Resepti

Krossiperunat

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon

Krossiperunat

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon
40 min
4 henkilöä
40 min
4 henkilöä

Viimeistele ateria herkullisilla krossiperunoilla.

Valmistusaineet
  • 1 kg kiinteää perunaa

  • 2 kananmunaa

  • 50 g voita

  • 1 tl sormisuolaa

  • 0,25 tl mustapippuria myllystä

  • 3 rkl hienonnettua, tuoretta ruohosipulia tai muita yrttejä

Valmistusohjeet
  1. Kuori tai raaputa perunat puhtaiksi ja keitä suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Keitä kananmunat kovahkoiksi ja kuori ne.
  2. Valuta perunoista keitinvesi pois. Lisää kattilaan voi, munat ja mausteet. Murskaa perunoiden ja munien rakenne huolimattomasti rikki haarukalla siten, että osa perunoista on isoina paloina. Lisää yrttisilppu.

Resepti Sanna Kekäläinen Kuva Reetta Pasanen