Kuharullat

Kierrä kuha rullalle, paista kaveriksi katkarapuja. Viimeistele hernepyreellä ja krossiperunoilla.

Valmistusaineet

  • noin 700 g kuhafileetä, mielellään pieniä

  • sormisuolaa ja muutama kierros

  • mustapippuria myllystä

  • 1 prk (200 g) tuorejuustoa, esim. Philadephia

  • 1 rkl raastettua appelsiininkuorta

  • 1 dl hienonnettua ruohosipulia tai lehtipersiljaa

  • 2 rkl voita

  • 2 dl valkoviiniä

Valmistusohjeet

  1. Poista kuhasta ruodot leikkaamalla v:n mallinen kaistale keskeltä pois. Mausta kalat suolalla ja pippurilla.
  2. Sekoita tuorejuusto, appelsiinin kuoriraaste sekä yrttisilppu keskenään. Levitä seos kalojen päälle ja kääräise kalapalat rulliksi. Laita rullat uunivuokaan saumapuoli alaspäin ja asettele kalojen päälle pieniä voi-nokareita. Kaada valkoviini vuokaan. 
  3. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15–20 minuuttia. Valele rullia muutaman kerran paistamisen aikana vuoan pohjalla olevalla nesteellä.

Resepti Sanna Kekäläinen Kuva Reetta Pasanen

Juomasuositus
Kuharullat

Valitse kuhafileille vivahteikas ja ryhdikäs tammeton chardonnay tai grüner veltliner. Myös hedelmäinen ja vivahteikas samppanja korostaa annoksen eleganssia kauniisti.

Oluista raikkaat lagerit ja rapsakat pilsit sointuvat kuhafileiden aromeihin.