Tarjoile yrteistä, parmesaanista ja japanilaisista panko-leipämuruista kepeän rapsakan hunnun saaneet kampasimpukat pikkupurtavaksi chablis'n kera.
Katso resepti >
Odotathan hetken…
Italiassa päivällinen alkaa reilulla kattauksella antipastoja. Alkupala syntyy nopeasti pakastealtaan vihersimpukoista. Rapeassa kuorrutuksessa maistuvat pistaasipähkinät, valkosipuli ja parmesaani. Juuston ja pähkinöiden rasvaisuus pitää simpukat mehevinä, vaikka ne gratinoidaan kuumassa uunissa.
Italiassa valmistetaan upeita perinteisen menetelmän kuohuviinejä, joissa paahteisuus on usein hennon pähkinäistä ja aromimaailma moniulotteista. Tarjoa simpukoiden kanssa franciacortaa Lombardiasta tai Trentodoc -nimellä kulkevia kuohuviinejä Pohjois-Italian Trentinosta.
4 annosta
1 pkt (500 g) vihersimpukoita (pakaste)
Kuorrutus:
1 dl kuorittuja pistaasipähkinöitä
1 dl raastettua parmesaanijuustoa
1–2 valkosipulinkynttä
3 rkl hienonnettua rakuunaa
2 rkl hienonnettua timjamia
3 rkl oliiviöljyä
Lisäksi:
rapeakuorista maalaisleipää tai patonkia
Ota vihersimpukat paketista ja levitä ne uunivuokaan.
Rouhi pistaasipähkinät ja raasta parmesaanijuusto. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna yrtit. Sekoita kaikki kuorrutuksen ainekset keskenään ja levitä vihersimpukoiden päälle.
Kuorruta 225-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Tarjoile lisäksi rapeakuorista maalaisleipää.
Vinkki! Saat kasvisversion, kun levität kuorrutuksen huuhdottujen fenkolin lehtien päälle ja paistat uunissa samaan tapaan kuin simpukat.
Resepti Suvi Rüster, kuva Sami Repo, juomasuositus Anri Lindström, Alko