Takaisin
Resepti

Kurkkuinen kalatartar särjestä

Gluteeniton

Kurkkuinen kalatartar särjestä

Gluteeniton
35 hlö
35 hlö

Ekologisuus on nyt pöydässä. Lähikala taipuu tartariin.

Juomasuositus

Tyylikkään tartarin kumppaniksi sopii oluista kepeä Pils, joka antaa tartarin loistaa! Myös laadukas, vivahteikas & ryhdikäs kuohuviini tai samppanja soveltuu oivallisesti. 

Valmistusaineet

Graavattu särki:

  • 1 rkl suolaa

  • 1 rkl sokeria

  • 1 limen mehu

  • noin 80 g särkifileitä

Tartar:

  • 4 pientä filettä graavattua särkeä

  • 1 punasipuli

  • 1/2 kurkku

  • 1/2 dl korianteria

  • 1/2 dl lehtipersiljaa

  • mustapippuria

Tarjoiluun:

  • 1 1/2 kurkkua

  • 2 tl paahdettuja sesaminsiemeniä

Inkivääridippi:

  • 150 g ranskankermaa

  • noin 1 cm pala tuoretta inkivääriä

Valmistusohjeet
  1. Sekoita suola ja sokeri, ripota seosta lautaselle tai leivinpaperille 1/3 osa, levitä päälle puolet särkifileistä, purista limen mehua pintaan ja pirskottele suolaseosta. Laita loput fileet päälle ja ripota niille loput sokerisuolasta. Peitä ja siirrä kylmään vähintään kolmeksi tunniksi, mutta voit antaa maustua 6 tuntia.

  2. Pyyhi kala talouspaperilla kuivaksi ja hienonna veitsellä kala ja sipuli. Pese ja halkaise kurkku, poista siemenet ja kuutioi noin 0,5 x 0,5 cm kokoisiksi paloiksi. Hakkaa yritit hienoksi. Sekoita kaikki ainekset ja mausta pippurilla. 

  3. Paahda seesaminsiemenet kuumalla pannulla ilman rasvaa pannua kevyesti ravistellen, kunnes ne saavat hiukan väriä ja tuoksuvat paahteisilta.

  4. Leikkaa kurkut koosta riippuen noin 35 tukevaksi viipaleeksi. Annostele tartar päälle. Lisää päälle vielä paahdetuttuja seesaminsiemeneniä. Raasta kuorittu inkivääri ranskankerman sekaan. Tarjoile tartarin kanssa. 

Huom! Jos käytät järvestä pyydystettyä särkeä, pakasta särki ennen graavaamista.

VINKKI! Käytä ylijäämät fileet leivällä tai perunoiden kanssa, Voit myös paistaa ne voissa pannulla.

Resepti Taina Tellman, kuva Arto Vuohelainen, juomasuositus Anri Lindström / Alko