-
Sekoita suola ja sokeri, ripota seosta lautaselle tai leivinpaperille 1/3 osa, levitä päälle puolet särkifileistä, purista limen mehua pintaan ja pirskottele suolaseosta. Laita loput fileet päälle ja ripota niille loput sokerisuolasta. Peitä ja siirrä kylmään vähintään kolmeksi tunniksi, mutta voit antaa maustua 6 tuntia.
-
Pyyhi kala talouspaperilla kuivaksi ja hienonna veitsellä kala ja sipuli. Pese ja halkaise kurkku, poista siemenet ja kuutioi noin 0,5 x 0,5 cm kokoisiksi paloiksi. Hakkaa yritit hienoksi. Sekoita kaikki ainekset ja mausta pippurilla.
-
Paahda seesaminsiemenet kuumalla pannulla ilman rasvaa pannua kevyesti ravistellen, kunnes ne saavat hiukan väriä ja tuoksuvat paahteisilta.
-
Leikkaa kurkut koosta riippuen noin 35 tukevaksi viipaleeksi. Annostele tartar päälle. Lisää päälle vielä paahdetuttuja seesaminsiemeneniä. Raasta kuorittu inkivääri ranskankerman sekaan. Tarjoile tartarin kanssa.
Huom! Jos käytät järvestä pyydystettyä särkeä, pakasta särki ennen graavaamista.
VINKKI! Käytä ylijäämät fileet leivällä tai perunoiden kanssa, Voit myös paistaa ne voissa pannulla.
Resepti Taina Tellman, kuva Arto Vuohelainen, juomasuositus Anri Lindström / Alko