Takaisin
Resepti

Lakritsi-mustikkatäytekakku

Lakritsi-mustikkatäytekakku

60+ min
12 henkilöä
60+ min
12 henkilöä

Suomalaisten rakastamat maut, mustikka ja lakritsi, kohtaavat tässä muhkeassa täytekakussa. Niiden täydellistä makuparia säestävät vielä tumma- ja valkosuklaa.

Valmistusaineet

Pohja:

  • 200 g tummaa suklaata

  • 200 g voita

  • 2 ½ dl vehnäjauhoja

  • 2 tl leivinjauhetta

  • 2 rkl lakritsijauhetta 

  • 1 rkl raastettua sitruunankuorta

  • 4 kananmunaa

  • 2 dl sokeria

Kostutus:

  • 1 dl vedellä laimennettua sitruunamehua 

Täyte:

  • 150 g valkosuklaata

  • 2 dl kuohukermaa

  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa 

  • 1 rkl sitruunamehua

  • 2 tl raastettua sitruunankuorta

  • (1 rkl lakritsijauhetta)

  • 4 dl pensasmustikoita tai pakastemustikoita

Päällys:

  • 190 g Kick-patukkaa

  • 2 dl kuohukermaa

Koristeluun:

  • pensasmustikoita ja lakritsitäytteisiä suklaakarkkeja

Valmistusohjeet
  1. Pingota leivinpaperi halkaisijaltaan 22 cm pinnoitetun irtopohjavuoan pohjalle. Voit myös paistaa kakun kahdessa pienemmässä, halkaisijaltaan n. 20 cm vuoassa.

  2. Rouhi suklaa pieniksi paloiksi. Sulata voi. Ota kattila liedeltä. Lisää joukkoon suklaarouhe. Sekoita, kunnes suklaa sulaa. Anna jäähtyä sillä aikaa, kun mittaat muut aineet.

  3. Sekoita jauhot, leivin- ja lakritsijauhe ja sitruunan kuoriraaste keskenään.

  4. Vatkaa munat ja sokeri huolellisesti vaahdoksi. Lisää joukkoon vuorotellen jauhoseosta ja suklaaseosta. Sekoita nopeasti taikinaksi. Kaada taikina vuokaan.

  5. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 45 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Pienempien kakkujen paistoaika on noin 30 min. Älä paista liikaa, ettei kakusta tule kuiva. Kokeile kypsyyttä kakun keskeltä tikulla. Tikku saa jäädä hieman kosteaksi. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

  6. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan tai pienemmät kakut kahtia. Kostuta osat vesi-sitruunamehuseoksella.

  7. Tee täyte. Rouhi suklaa ja sulata se varovasti. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto, sitruunamehu ja kuoriraaste. Vatkaa tasaiseksi. Lisää hieman jäähtynyt suklaa ohuena nauhana koko ajan sekoittaen kerma-juustoseokseen. Mausta halutessasi lakritsijauheella. Laita jääkaappiin, kunnes seos jähmettyy hieman. Pursota tai levitä täyte kakkupohjille. Lisää mustikat.

  8. Tee kuorrutus. Mittaa kattilaan kerma ja paloitellut karkit. Keitä hiljalleen poristen, seosta välillä hämmentäen, noin 10–15 minuuttia. Valmis kuorrutus on kinuskimaisen paksua ja kiiltävän mustaa. Valuta kuorrutusta kakun päälle ja sivuille. Koristele mustikoilla ja suklaakarkeilla.

Resepti Sanna Kekäläinen, kuva Reetta Pasanen