Takaisin
Resepti

Lämmin kikherne-lehtikaalisalaatti

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon
Vegaaninen

Lämmin kikherne-lehtikaalisalaatti

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon
Vegaaninen
60+ min
4 hlö
60+ min
4 hlö

Lämmin kikherne-lehtikaalisalaatti on osa toscanalaisen jouluillallisen alkupaloina tarjottavaa crostinipöytää.

Juomasuositus

Valitse crostineille vivahteikas ja ryhdikäs valkoviini Italian omista, melko tuntemattomista mutta persoonallisista rypäleistä: Fiano, VermentinoRibolla Gialla ynnä muut sopivat yhtä hyvin kuin tutummat Pinot GrigioSauvignon Blanc tai Pinot Bianco.

Oluista pehmeät ja aromikkaat tummat lagerit istuvat crostinipöytään mainiosti.

Valmistusaineet
  • 150 g lehtikaalia

  • 0,5 dl oliiviöljyä

  • 1 annos marinoituja kikherneitä (ohje alla)

  • sormisuolaa, muutama kierros mustapippuria myllystä

  • 4 rkl granaattiomenan siemeniä

  • 4 rkl paahdettuja saksanpähkinöitä

Marinoidut kikherneet

  • 3 dl keitettyjä kikherneitä

  • puolikas pienestä punasipulista

  • 2 valkosipulinkynttä

  • 1 dl oliiviöljyä

  • 3 rkl balsamiviinietikkaa

  • 1 rkl vaahterasiirappia

  • 3 rkl hienonnettua, tuoretta lehtipersiljaa

  • 1 rkl timjaminlehtiä sormisuolaa, mustapippuria myllystä

Valmistusohjeet

Marinoidut kikherneet

  1. Kuori ja hienonna sipulit. Leikkaa ne pienenpieniksi paloiksi. Sekoita kaikki marinadin aineet kulhossa. Lisää kikherneet. Sekoita hyvin.

  2. Anna maustua viileässä vähintään 2 tuntia, mieluiten yön yli.

Salaatti

  1. Huuhtaise ja kuivaa kaali. Revi tai viipaloi se. Poista kovat lehtiruodit.

  2. Paista lehtikaalia pannulla öljyssä muutama minuutti sekoitellen. Lisää kikherneet marinadeineen. Paista sekoitellen noin minuutti.

  3. Maista seosta ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Sekoita hyvin. Viimeistele granaattiomenansiemenillä ja paahdetuilla pähkinöillä.