Karpalolohi ja marinoitu lehtikaali muodostavat maukkaan kokonaisuuden. Valmista lohi paistamalla se voissa käännellen.
Katso resepti >
Odotathan hetken…
Lämmin kikherne-lehtikaalisalaatti on osa toscanalaisen jouluillallisen alkupaloina tarjottavaa crostinipöytää.
Valitse crostineille vivahteikas ja ryhdikäs valkoviini Italian omista, melko tuntemattomista mutta persoonallisista rypäleistä: Fiano, Vermentino, Ribolla Gialla ynnä muut sopivat yhtä hyvin kuin tutummat Pinot Grigio, Sauvignon Blanc tai Pinot Bianco.
Oluista pehmeät ja aromikkaat tummat lagerit istuvat crostinipöytään mainiosti.
150 g lehtikaalia
0,5 dl oliiviöljyä
1 annos marinoituja kikherneitä (ohje alla)
sormisuolaa, muutama kierros mustapippuria myllystä
4 rkl granaattiomenan siemeniä
4 rkl paahdettuja saksanpähkinöitä
Marinoidut kikherneet
3 dl keitettyjä kikherneitä
puolikas pienestä punasipulista
2 valkosipulinkynttä
1 dl oliiviöljyä
3 rkl balsamiviinietikkaa
1 rkl vaahterasiirappia
3 rkl hienonnettua, tuoretta lehtipersiljaa
1 rkl timjaminlehtiä sormisuolaa, mustapippuria myllystä
Marinoidut kikherneet
Kuori ja hienonna sipulit. Leikkaa ne pienenpieniksi paloiksi. Sekoita kaikki marinadin aineet kulhossa. Lisää kikherneet. Sekoita hyvin.
Anna maustua viileässä vähintään 2 tuntia, mieluiten yön yli.
Salaatti
Huuhtaise ja kuivaa kaali. Revi tai viipaloi se. Poista kovat lehtiruodit.
Paista lehtikaalia pannulla öljyssä muutama minuutti sekoitellen. Lisää kikherneet marinadeineen. Paista sekoitellen noin minuutti.
Maista seosta ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Sekoita hyvin. Viimeistele granaattiomenansiemenillä ja paahdetuilla pähkinöillä.