-
Kuori lantut ja leikkaa ne reiluiksi paloiksi kattilaan. Lisää vettä vain sen verran, että lantut juuri ja juuri peittyvät. Keitä lantut suolalla maustetussa vedessä kypsiksi miedolla lämmöllä. Pidä kattilassa kansi päällä.
-
Kaada lanttujen keitinliemi kulhoon. Soseuta lantut ja lisää joukkoon noin 3 dl keitinlientä. Jäähdytä seos huoneenlämpöiseksi.
-
Lisää joukkoon kananmunat, suola, inkivääri, maustepippuri, muskottipähkinä ja siirappi. Sekoita tasaiseksi.
-
Kaada seos voideltuihin uunivuokiin (3 x ½ litraa). Ripottele pinnalle korppujauhoja ja painele pintaan kuviot lusikalla. Lisää pinnalle muutama nokare voita. Paista lanttulaatikoita 175-asteisessa uunissa noin 1 1/2 tuntia.
Koristeluvinkit:
Ripottele laatikon pinnalle ennen paistamista pekaanipähkinöitä ja hieman parmesanjuustoa. Viimeistele tuoreella timjamilla.
Käytä pinnan korppujauhojen tilalla 1–2 dl hedelmäistä mysliä.
Vinkki: Saat lanttulaatikosta vegaanisen korvaamalla kananmunat 1 dl korppujauhoja vaihtamalla kerman kaurakermaan ja voin margariiniin.
Vinkki: Voit käyttää myös kaupan valmista lanttusosetta. Gluteeniton versio syntyy gluteenittomalla korppujauholla.
Resepti: Mika Rampa Kuvat: Johanna Myllymäki