Takaisin
Resepti

Lanttulaatikko kolmella tavalla

Kasvisruokavalio

Lanttulaatikko kolmella tavalla

Kasvisruokavalio
3 tuntia
8 henkilöä
3 tuntia
8 henkilöä

Saako olla lanttulaatikkoa perinteisessä muodossa, vegaanisena tai gluteenittomana? Perusohjetta varioimalla onnistuu kaikki kolme.

Juomasuositus

Tumma lager on klassinen juoma perinteiselle lanttulaatikolle. Oluen pyöreä ja tummahko maltaisuus ja laatikon makeus ovat kerrassaan herkullinen makupari!

Valmistusaineet
  • 1 kg lanttua 

  • 2 dl kuohukermaa 

  • 2 kananmunaa 

  • 1 tl suolaa 

  • 1 tl inkivääriä 

  • ¼ tl maustepippuria 

  • ¼ tl muskottipähkinää 

  • ¾ dl siirappia 

  • 2–3 rkl voita 

  • 1 dl korppujauhoja 

Valmistusohjeet
  1. Kuori lantut ja leikkaa ne reiluiksi paloiksi kattilaan. Lisää vettä vain sen verran, että lantut juuri ja juuri peittyvät.  Keitä lantut suolalla maustetussa vedessä kypsiksi miedolla lämmöllä. Pidä kattilassa kansi päällä. 

  2. Kaada lanttujen keitinliemi kulhoon. Soseuta lantut ja lisää joukkoon noin 3 dl keitinlientä. Jäähdytä seos huoneenlämpöiseksi. 

  3. Lisää joukkoon kananmunat, suola, inkivääri, maustepippuri, muskottipähkinä ja siirappi. Sekoita tasaiseksi.  

  4. Kaada seos voideltuihin uunivuokiin (3 x ½ litraa). Ripottele pinnalle korppujauhoja ja painele pintaan kuviot lusikalla. Lisää pinnalle muutama nokare voita. Paista lanttulaatikoita 175-asteisessa uunissa noin 1 1/2 tuntia. 

 

Koristeluvinkit: 

Ripottele laatikon pinnalle ennen paistamista pekaanipähkinöitä ja hieman parmesanjuustoa. Viimeistele tuoreella timjamilla.

Käytä pinnan korppujauhojen tilalla 12 dl hedelmäistä mysliä.  

Vinkki: Saat lanttulaatikosta vegaanisen korvaamalla kananmunat 1 dl korppujauhoja vaihtamalla kerman kaurakermaan ja voin margariiniin. 

Vinkki: Voit käyttää myös kaupan valmista lanttusosetta. Gluteeniton versio syntyy gluteenittomalla korppujauholla. 

Resepti: Mika Rampa Kuvat: Johanna Myllymäki