Karpalolohi ja marinoitu lehtikaali muodostavat maukkaan kokonaisuuden. Valmista lohi paistamalla se voissa käännellen.
Katso resepti >
Odotathan hetken…
Caesar-salaatin syksyinen versio pullistelee paljon makuja: lehtikaalia, siemeniä, juustoa ja karpaloita.
Rosee ei ole vain kesäjuoma, vaan se taipuu myös syksyiseen sadonkorjuuaikaan. Valitse lämpimälle lehtikaalisalaatille kuiva tai puolikuiva, runsaan hedelmäinen ja tasapainoisen hapokas rosee. Ruokajuomana toimii myös raikas ja maltainen lager.
4 viipaletta maalaisleipää
3 + 3 rkl oliiviöljyä
200 g lehtikaalia
sormisuolaa
mustapippuria myllystä
100 g kotimaista kypsytettyä juustoa lastuina
1 dl kuivattuja karpaloita
1 dl paahdettuja siemeniä ja pähkinöitä
(esim. kurpitsansiemeniä ja mantelia)
Kastike:
1 valkosipulinkynsi
0,5 tl dijoninsinappia
1 dl majoneesia
sormisuolaa, mustapippuria myllystä
Tee kastike. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita sinapin kanssa majoneesiin. Mausta suolalla ja pippurilla.
Leikkaa leipä pieniksi kuutioiksi. Paista rapeaksi öljyssä. Laita hetkesi sivuun.
Huuhtaise ja kuivaa kaali. Revi tai viipaloi se. Poista kovat lehtiruodit. Paista lehtikaalia pannulla lopussa öljyssä muutama minuutti sekoitellen. Maista seosta ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Sekoita hyvin.
Kääntele joukkoon kastike juuri ennen tarjoilua. Viimeistele leipäkuutioilla, juustolastuilla, karpaloilla ja manteleilla.
Teksti Sanna Kekäläinen, kuvat Reetta Pasanen, juomasuositukset Taina Vilkuna / Alko