Takaisin
Resepti

Lämmin lehtikaalisalaatti

Kasvisruokavalio

Lämmin lehtikaalisalaatti

Kasvisruokavalio
20 min
4 hlö
20 min
4 hlö

Caesar-salaatin syksyinen versio pullistelee paljon makuja: lehtikaalia, siemeniä, juustoa ja karpaloita.

Juomasuositus

Rosee ei ole vain kesäjuoma, vaan se taipuu myös syksyiseen sadonkorjuuaikaan. Valitse lämpimälle lehtikaalisalaatille kuiva tai puolikuiva, runsaan hedelmäinen ja tasapainoisen hapokas rosee. Ruokajuomana toimii myös raikas ja maltainen lager.

Valmistusaineet
  • 4 viipaletta maalaisleipää

  • 3 + 3 rkl oliiviöljyä

  • 200 g lehtikaalia

  • sormisuolaa

  • mustapippuria myllystä

  • 100 g kotimaista kypsytettyä juustoa lastuina

  • 1 dl kuivattuja karpaloita

  • 1 dl paahdettuja siemeniä ja pähkinöitä

  • (esim. kurpitsansiemeniä ja mantelia)

Kastike:

  • 1 valkosipulinkynsi

  • 0,5 tl dijoninsinappia

  • 1 dl majoneesia

  • sormisuolaa, mustapippuria myllystä

Valmistusohjeet
  1. Tee kastike. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita sinapin kanssa majoneesiin. Mausta suolalla ja pippurilla.

  2. Leikkaa leipä pieniksi kuutioiksi. Paista rapeaksi öljyssä. Laita hetkesi sivuun.

  3. Huuhtaise ja kuivaa kaali. Revi tai viipaloi se. Poista kovat lehtiruodit. Paista lehtikaalia pannulla lopussa öljyssä muutama minuutti sekoitellen. Maista seosta ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Sekoita hyvin.

  4. Kääntele joukkoon kastike juuri ennen tarjoilua. Viimeistele leipäkuutioilla, juustolastuilla, karpaloilla ja manteleilla.

Teksti Sanna Kekäläinen, kuvat Reetta Pasanen, juomasuositukset Taina Vilkuna / Alko