Leipätikut

Leipätikut valmistuvat helposti, ja voit hyödyntää vaikka vähän kuivahtanuttakin leipää. Dippaile leipätikkuja esimerkiksi piparjuuri-punajuurihummuksen kera.

Valmistusaineet

  • 8 palaa täysjyvä- tai ruispaahtoleipää 

  • 2 dl hienonnettua persiljaa

  • 75 g voita

  • 1 1/2 tl suolaa

Valmistusohjeet

  1. Leikkaa leivistä reunat pois ja leikkaa ne viiteen osaan kapeiksi tikuiksi. 

  2. Hienonna persilja. 

  3. Sulata voi paistinpannulla, lisää leivät ja persilja. Paista tikkuja muutama minuutti puuharukalla käännellen, kunnes ovat pinnasta rapeita. Lisää suola. 

  4. Paista tikkuja tarvittaessa muutamassa erässä. Jaa silloin voi, persilja ja suola useampaan erään. 

Resepti Taina Tellman, kuva Arto Vuohelainen



Juomasuositus
Leipätikut

Valitse leipätikkujen ja punajuurihummuksen pariksi runsaan hedelmäinen, tammeton pinot noir Uudesta-Seelannista tai Chilestä. Niiden tuoksussa on usein punajuurimaisia aromeja kuten hummuksessakin. Valkoviineistä puolikuiva riesling vastaa piparjuuren potkuun tasapainoisesti. Oluista maltainen tumma lager on hyvä vaihtoehto.