Takaisin
Resepti

Lemon Curd eli sitruunatahna

Gluteeniton
Laktoositon

Lemon Curd eli sitruunatahna

Gluteeniton
Laktoositon
20 min
20 min

Lemon curd maustaa monet herkut.

Juomasuositus

Sitruunatahnalla maustettu torttu tai marenkijälkiruoka maistuu makean ja aromaattisen, hapokkaan jälkiruokaviinin kanssa. Tällaista on itävaltalainen tai saksalainen auslese- tai trockenbeerenauslese viini erityisesti riesling-rypäleestä.

Valmistusaineet
  • 40 g voita

  • 1 rkl raastettua sitruunankuorta

  • 0,5 dl sitruunanmehua

  • 1 dl sokeria

  • 1 kananmuna

Valmistusohjeet
  1. Ota voi hyvissä ajoin huoneenlämpöön pehmenemään tai sulata sitä.

  2. Pese ja kuivaa sitruuna, raasta sitruunankuorta raastimella. Halkaise sitruuna ja purista siitä mehu.

  3. Pane sokeri ja rikottu kananmuna paksupohjaiseen kattilaan miedolle tai keskilämmölle. Vatkaa niitä vispilällä ja lisää sitruunanmehu sekä kuoriraaste. Sekoita koko ajan.

  4. Lisää voi koko ajan sekoittaen ja jatka kuumentamista ja sekoittamista, kunnes seos on lähes kiehumispisteessä. Tässä vaiheessa se alkaa muuttua sakeammaksi. Jatka sekoittamista ja ota kattila levyltä.

  5. Kaada tahna puhtaaseen lasipurkkiin ja pane jääkaappiin. Seos hyytyy lopulliseen muotoonsa noin tunnissa.