Takaisin
Resepti

Ma po -tofua ja munakoisoa

Kasvisruokavalio
Laktoositon
Vegaaninen

Ma po -tofua ja munakoisoa

Kasvisruokavalio
Laktoositon
Vegaaninen
30 min
4 hlö
30 min
4 hlö

Ma po -tofu on yksi kiinalaisen keittiön tunnetuimmista ruoista. Tässä annoksessa se saa lisämakua paistetusta munakoisosta. Mikä parasta, tämä ruoka on vegaaninen eli sopii moneen makuun.

Juomasuositus

Valitse tälle klassiselle tofu­annokselle aromaattinen valkoviini lempeä & makeahko -makutyypistä. Alsacen alueen Gewürtztraminer-rypäleestä valmistetut viinit sopivat makumaailmaltaan loistavasti hoisin-kastikkeelle. Miedolla makeudellaan ne samalla pehmentävät chilin poltetta.

Valmistusaineet
  • 1 munakoiso

  • 1 chilipalko

  • noin 4 rkl rypsiöljyä 

  • 400 g kiinteää tofua

  • 2 rkl seesamiöljyä

  • 3 kevätsipulia

Kastike:

  • 2 valkosipulinkynttä

  • noin 5 cm:n pätkä inkivääriä

  • 2 rkl rypsiöljyä

  • 2 dl kasvislientä

  • 0,75 dl hoisin-kastiketta

  • 0,75 dl soijakastiketta

  • 1 rkl maissitärkkelystä

  • 2 rkl vettä

Tarjoiluun:

  • keitettyä jasmiini- tai basmatiriisiä

Valmistusohjeet
  1. Tee ensin kastike. Kuori ja hienonna valkosipulit ja inkivääri. Kuullota silppua öljyssä muutama minuutti. Kaada pannulle kasvisliemi, hoisin-kastike ja soija. Kiehauta seos. 

  2. Yhdistä maissitärkkelys ja vesi. Sekoita tasaiseksi ja lisää muiden aineiden joukkoon. Anna seoksen kiehahtaa. Pidä lämpimänä.

  3. Leikkaa munakoisot viipaleiksi. Viipaloi chili. Paista ne pinnoitetulla pannulla öljyssä kypsiksi.

  4. Kuutioi tofu. Lisää ne ja munakoisot kastikkeeseen. Mausta seesamiöljyllä ja hienonnetulla kevätsipulilla. Tarjoa keitetyn jasmiini- tai basmatiriisin kanssa.

Resepti Sanna Kekäläinen, kuva Reetta Pasanen, juomasuositus Anri Lindström / Alko