Takaisin
Resepti

Mallas-valkosuklaakakku mustikkamehujäällä

Kasvisruokavalio

Mallas-valkosuklaakakku mustikkamehujäällä

Kasvisruokavalio
60+ min
4 hlö
60+ min
4 hlö

Juhlavan menun päättäjäksi sopii täydellisesti mallas-valkosuklaakakku, jota raikas mustikkamehujää ja kuivatut mustikat tukevat ihanasti.

Juomasuositus

Jälkiruokaan istuu ihanasti makea ja mustikkainen jälkiruokaviini, joka peilaa luontevasti annoksen makumaailmaa. Mustikan ja valkosuklaan klassinen liitto sinetöidään viinin tiiviillä marjaisuudella. Viinin on tärkeää olla makeampi kuin jälkiruoka, jotta harmonia olisi täydellinen.

Valmistusaineet

Mallas-valkosuklaakakku

  • 100 g valkosuklaata

  • 100 g voita

  • ½ dl mallasta

  • ½ dl sokeria

  • 2 munaa

  • 1 ½ dl vehnäjauhoja

  • ½ tl leivinjauhetta

  • ¼ tl suolaa

Mustikkamehujää

  • 5 dl jäisiä mustikoita

  • 1/3 tl suolaa

  • ½ dl mustikka-pellavansiemenrouhetta

Valkosuklaakastike

  • 2 dl kaurakermaa

  • 40 g valkosuklaata

  • 1 tl perunajauhoa

Kuivatut mustikat

  • 2 dl mustikoita

Valmistusohjeet

Mallas-valkosuklaakakku

  1. Sulata suklaa ja voi.

  2. Lisää mallas.

  3. Vaahdota munat ja sokeri.

  4. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja suola.

  5. Kääntele vaahtoon vuorotellen suklaaseos ja jauhot.

  6. Paista leivinpaperilla vuoratussa kakkuvuoassa 175 asteessa 15 minuutin ajan.

Mustikkamehujää

  1. Sekoita mustikat ja suola.

  2. Aja mustikat lihamyllyn läpi tai purista perunaprässin läpi. Lihamylly tekee mustikkamassan rakenteesta ilmavaa, jolloin mehujää ei pakastu umpijäähän. Mustikat voi ajaa massaksi myös monitoimikoneessa tai survoa muusinuijalla.

  3. Annostele massa mehujäämuotteihin kevyesti prässäten ja pakasta 3 tuntia.

  4. Ennen tarjoilua pyöritä mehujäät mustikka-pellavansiemenrouheessa.

Valkosuklaakastike

  1. Sulata kerma ja suklaa kattilassa.

  2. Lisää perunajauho seokseen siivilän läpi, samalla sekoittaen.

  3. Kiehauta.

  4. Tarjoile lämpimänä.

Kuivatut mustikat

  1. Viimeistele halutessasi jälkiruoka kuivatuilla mustikoilla.

  2. Kuivaa mustikat sienikuivurissa (tai uunissa tuuletin päällä, luukku raollaan) 55 asteessa 5 tuntia.

  3. Ripottele mustikat jälkiruoan päälle.

Tarjoile mallas-valkosuklaakakku valkosuklaakastikkeen, kuivattujen mustikoiden ja mustikkamehujään kanssa.