Takaisin
Resepti

Mansikka-kauratuorepuuro

Kasvisruokavalio

Mansikka-kauratuorepuuro

Kasvisruokavalio
20 min
4 hlö
20 min
4 hlö

Kesäaamiaisen kohokohta syntyy valmistamalla iso kulhollinen tuorepuuroa koko aamiaisporukalle. Tuorepuuro syntyy käden käänteessä ja kun nestettä lisää riittävästi, puuro ei vaadi tekeytymistä yön yli. Banaanit tuovat makuun täyteläisyyttä, ja kotimaiset mansikat viimeistelevät kokonaisuuden. Terveellistä, täyttävää ja takuuhyvää!

Valmistusaineet
  • 2 dl luomukaurahiutaleita

  • 3,5 dl kreikkalaista jugurttia

  • 1 3/4 dl rasvatonta maitoa

  • 1 tl vanilliinisokeria

  • 1 tl aitoa vaniljaa jauheena

  • 1 1/2 banaania kuutioina

  • 3 dl mansikoita kuutioina

  • 2–3 rkl vaahterasiirappia

  • Päälle viipaloituna 1/2 banaani ja 5–6 mansikkaa

Valmistusohjeet
  1. Mittaa kaurahiutaleet kulhoon.

  2. Lisää jugurtti ja maito sekä vanilliinisokeri ja -jauhe.

  3. Kuutio banaanit sekä mansikat ja lisää ne tuorepuuron joukkoon.

  4. Makeuta tuorepuuro vaahterasiirapilla.

  5. Koristele puuro mansikka- ja banaanisiivuilla. Tarjoa heti.

Resepti ja kuvat Mari Moilanen