Takaisin
Resepti

Marenkikakkua, sitruuna-valkosuklaavaahtoa ja minttumansikoita

Gluteeniton
Kasvisruokavalio

Marenkikakkua, sitruuna-valkosuklaavaahtoa ja minttumansikoita

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
60+ min
8 henkilöä
60+ min
8 henkilöä

Rapeudesta, kermaisuudesta ja mansikoista – niistä on kesäjälkkäri tehty! Marenkikakku on kesän paras jälkiruoka, koska pohjan voi leipoa vaikkapa kahta päivää ennen tarjoilua. Makean kakun raikastavat mintulla ja limetinkuorella maustetut mansikat. Täytä kakku vasta juuri ennen tarjoilua, jotta marenki pysyy ihanan rapeana.

Juomasuositus
Herkuttele marenkikakun kanssa raikasta kuohuviiniä! Vaaleanpunainen rosee prosecco tai kuiva samppanja tuo kesän kielelle marjaisan kakun kaverina. Myös runsaan kukkaisat ja aromaattiset Muscat-rypäleperheen viinit ovat omiaan kesäpöydän makeiden herkkujen seuraan. Tarjoa jälkiruoan kanssa reilusti viilennettyinä kuplivia Moscato-kuohuviinejä esimerkiksi Italiasta tai Espanjasta.
Valmistusaineet
  • 4 kananmunan valkuaista

  • 2,5 dl hienoa sokeria

  • 2 tl perunatärkkelysjauhoja

  • 1 tl omenaviinietikkaa tai sitruunamehua

  • 0,5 dl kookoshiutaleita tai kookoslastuja

Lisäksi

  • 500 g mansikoita

  • 1 dl vahvaa minttua

  • 1 limetin raastettu kuori

  • 2 rkl sokeria

Sitruuna-valkosuklaavaahto

  • 100 g valkosuklaata

  • 100 g sitruunatuorejuustoa

  • 2 dl kuohukermaa

Koristeeksi

  • mintunlehtiä ja valkosuklaata

Valmistusohjeet
  1. Mittaa valkuaiset kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella höttöiseksi vaahdoksi. Ripottele joukkoon vähitellen sokeria ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kiiltävän valkoista ja kovaa.

  2. Vatkaa vaahdon joukkoon perunatärkkelysjauhot ja viinietikka. Levitä marenkivaahto leivinpaperin päälle uunipellille. Ripottele päälle kookoshiutaleita. Kypsennä 125-asteisessa uunissa 1,5 tuntia.

  3. Anna jäähtyä. Leikkaa marenkilevy puoliksi.

  4. Poista mansikoista kannat ja leikkaa pienemmiksi paloiksi. Hienonna minttu. Pese limetti ja raasta siitä kuori. Sekoita mansikat, minttu, kuoriraaste ja sokeri keskenään.

  5. Sulata valkosuklaa. Sekoita tuorejuuston joukkoon. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja lisää tuorejuustoseoksen joukkoon.

  6. Nosta toinen marenkikakkupohjista tarjoiluvadille. Levitä päälle puolet sitruuna-valkosuklaa­vaahdosta ja minttumansikoista. Nosta toinen marenkilevy täytteen päälle. Levitä päälle sitruuna-valkosuklaavaahtoa ja mansikoita. Koristele mintunlehdillä ja rouhitulla valkosuklaalla.

Resepti Suvi Rüster, kuva Elvi Rista, juomasuositus Anri Lindström/Alko