Takaisin
Resepti

Puolukkainen marenkirulla

Kasvisruokavalio

Puolukkainen marenkirulla

Kasvisruokavalio
60 min
8 hlö
60 min
8 hlö

Elegantti marenkirulla on päältä rapea ja sisältä pehmeä. Syksyn kunniaksi rulla täytetään kanelilla maustetulla puolukalla ja vadelmalla.

Juomasuositus

Puolukkaisen marenkirullan aromeihin ja rakenteeseen sopii erinomaisesti italialainen vadelmainen ja puolukkainen kuohuviini brachetto. Myös muscat-pohjaiset makeat väkevät viinit sointuvat puolukan hapokkuuteen. Ennakkoluuloton valitsee kaveriksi vadelmaisen tai kirsikkaisen hedelmäoluen.

Valmistusaineet

Marenkipohja:

  • 5 valkuaista


  • 2 dl Siro erikoishienoa sokeria


  • 1 dl hasselpähkinärouhetta 


  • 1 dl hasselpähkinäjauhetta 


  • 0,5 dl maissitärkkelystä

  • ripaus suolaa

Täyte:

  • 2 dl vispikermaa vaahdotettuna

  • 200 g rahkaa

  • 1,5 tl vaniljasokeria

  • 0,5 dl tomusokeria

Marjat:

  • 2 dl puolukoita

  • 3 dl vadelmia 


  • 1–2 rkl tomusokeria

  • 0,5–1 tl kanelia

Koristeluun:

  • 50 g tummaa suklaata

  • puolukoita

  • vadelmia


Valmistusohjeet
  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.

  2. Erottele pohjaa varten valkuaiset ja keltuaiset.

  3. Vaahdota valkuaiset kulhossa sähkövatkaimella ja lisää sokeri vähitellen sekaan. Vatkaa tanakaksi vaahdoksi.

  4. Sekoita hasselpähkinärouhe, hasselpähkinäjauho, maizena ja suola keskenään ja sekoita varovasti vaahdon joukkoon.

  5. Lusikoi marenkivaahto pursotinpussiin ja pursota sormenpään paksuisia tankoja vieriviereen suorakaiteen muotoiseksi levyksi leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

  6. Paista pohjaa uunissa noin 20–25 minuuttia. Huom! Älä paista pohjaa liian kuivaksi, sillä silloin sen rullaaminen on hankalaa. Marenkipohjan sisus saa jäädä hiukan pehmeäksi vaahtokarkkimaiseksi.

  7. Ota marenkipohja uunista ja käännä pohja ylösalaisin leivinpaperille. Poista varovasti uunissa ollut leivinpaperi.

  8. Vaahdota kulhossa kylmä kerma ja vatkaa sekaan rahka ja sokerit. Levitä kermatäyte pohjan päälle.

  9. Sekoita marjat, mausta ne sokerilla ja kanelilla. Survo haarukalla kevyesti puolet marjoista. Ripottele marjat vaahdon päälle ja lisää sekaan kokonaiset marjat. Rullaa pohja tortuksi.

  10. Sulata suklaa mikrossa sykäysittäin. Tee hiukan jäähtyneellä suklaasulalla koristeraidat ja koristele pinta puolukoilla ja vadelmilla.

  11. Leikkaa rulla hiukan vinottain reilun kokoisiksi leivospaloiksi.

 

Resepti Taina Vuohelainen, kuvat Arto Vuohelainen, juomasuositus Taina Vilkuna