Marinoidut mansikat ja mascarponesitruunavaahto blineille

Blinien kanssa maistuu myös makea. Maistele jälkiruoaksi tai sen viimeisen blinin kanssa marinoituja mansikoita mascarponesitruunavaahdolla. Nam!

Valmistusaineet

Marinoidut mansikat:

  • 1 l (pakaste)mansikoita

  • 1 limen mehu ja raastettu kuori

  • 1 nippu sitruunamelissaa tai minttua hienonnettuna

  • 1 tl vaniljasokeria

  • 1 rkl hunajaa

  • 1 rkl tomusokeria

Mascarponesitruunavaahto:

  • 1 dl vispi- tai kuohukermaa

  • 1 prk mascarponea

  • 1 tl vaniljasokeria

  • 2 rkl tomusokeria

  • 1 sitruunan mehu ja raastettu kuori.

  • noin 2 rkl hienonnettua sitruunamelissaa

Valmistusohjeet

  1. Tee blinitaikina hyvissä ajoin ennen paistamista, mieluiten edellisenä päivänä. 

  2. Viipaloi mansikat. Sekoita limen mehu, raastettu limen kuori, hienonnettu sitruunamelissa tai minttu, vaniljasokeri, hunaja ja tomusokeri keskenään. Sekoita joukkoon mansikat. Anna marinoitua vähintään tunti. 

  3. Tee vaahto: Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon muut ainekset ja tarkista maku. Anna makujen tasaantua puolisen tuntia.

  4. Käytä koristeluun mintun lehtiä ja halutessasi tomusokeria.

Resepti Otto Leskinen, Junior MasterChef 2017, kuva Jesse Karjalainen