Feta muuttuu uunissa paahtamalla pehmeän ja täyteläisen makuiseksi. Myös oliivien maku tiivistyy paahdettaessa herkulliseksi.
Katso resepti >
Odotathan hetken…
Yrttien kanssa marinoidut oliivit maistuvat salaatissa tai pikkunaposteltavana. Marinoi oliivit tuoreiden yrttien kanssa ja anna maustua tunnin ajan.
Italian Sisilian hehkuvan auringon alla kypsyneistä rypäleistä valmistetut valkoviinit ihastuttavat runsaalla hedelmäisyydellään. Niiden maut piristävät näitä suolaisia, oliivilla maustettuja näppipaloja.
Alkoholittomana vaihtoehtona suosittelemme hyvin viilennettyä alkoholitonta valkoviiniä.
150 g vihreitä oliiveja
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl basilikaa (tuoretta)
1 rkl oreganoa (tuoretta)
1 rkl timjamia (tuoretta)
Lämmitä öljyä hieman kattilassa ja lisää joukkoon hienonnetut yrtit. Varo kuumentamasta yrttejä liikaa.
Jäähdytä seos ja lisää joukkoon oliivit. Anna maustua noin tunti.
Kuva Johanna Myllymäki, resepti Mika Rampa