Takaisin
Resepti

Marjamuffinit

Kasvisruokavalio
Laktoositon

Marjamuffinit

Kasvisruokavalio
Laktoositon
10 hlö
10 hlö

Kun tekee mieli sekä suolaista että makeaa, leivo muffineja. Yhdellä taikinalla leivot kahdenlaiset maut. Marjamuffineissa maistuu kesä, eikä näitä vaakakaan säikähdä. Kevyt on hyvää. Kokeile myös kevyitä artisokkamuffineita.

Juomasuositus

Kokeile muffinien kanssa kotimaista alkoholitonta marjakuohuviiniä. Myös siiderit toimivat hienosti.

Valmistusaineet

Perustaikina:

  • 2 1/2 dl maitoa

  • 1 dl öljyä

  • 2 munaa

  • 3 dl vehnäjauhoja

  • 2 1/2 tl leivinjauhetta

Marjamuffinit:

  • 1/2 annosta perustaikinaa

  • 1 dl vehnäjauhoa

  • 1 dl sokeria

  • 1 tl vaniljasokeria

  • 1 dl mustikoita

  • 1 dl vadelmia

Päälle:

  • 200 g vadelmanmakuista tuorejuustoa 

  • 1 dl vispikermaa (rasvaa 20 %)

  • 1/2 tl vaniljasokeria

Valmistusohjeet
  1. Tee perustaikina: Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita kulhossa kuivat aineet keskenään, kaada päälle huoneenlämpöinen maito, öljy ja munat, sekoita huolimattomasti ja jätä jauhosattumia. Jaa taikina kahteen osaan. 

  2. Marjamuffinit: Ota puolet taikinasta. Nostele taikinaan jauhot ja sokeri. Jaa puolet taikinasta vuokiin, ripottele jäiset marjat päälle ja peitä marjat lopulla taikinalla. 

  3. Paista uunin keskiosassa 10–15 minuuttia. Siirrä jäähtymään. 

  4. Kun muffinien pinta on jäähtynyt, vatkaa kylmä viskikerma vaahdoksi, sekoita sokerin ja tuorejuuston kanssa. Pursota kermavaahto muffinien päälle. Koristele marjoilla ja tarjoa heti. 

VINKKI! Muffinit jäähtyvät ulkona puolessa tunnissa.

Tee taikinan toisesta puolesta artisokkamuffineita tai valmista kaksinkertainen annos marjamuffineita.

Resepti Taina Tellman, kuva Arto Vuohelainen