Takaisin
Resepti

Marokkolainen porkkanasalaatti

Gluteeniton
Kasvisruokavalio

Marokkolainen porkkanasalaatti

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
30 min
4 henkilöä
30 min
4 henkilöä

Tämän ruokaisan salaatin muutat helposti vegaanillekin sopivaksi jättämällä fetan pois tai korvaamalla sen vegaanijuustolla.

Juomasuositus

Raikas ja kevyen maltainen lager on varsinainen moniottelija: se tasapainottaa sitruunan hapokkuutta, fetan suolaisuutta, porkkanan ja hunajan makeutta ja dukkahin mausteisuutta.

Vaihtoehtona toimivat myös kevyen pähkinäinen pale ale tai hedelmäinen golden ale.

Valmistusaineet

Marokkolainen porkkanasalaatti

  • 300 g uuden sadon hoikkaa pikkuporkkanaa

  • 1 prk (290 g / 175 g / n. 2 dl) keitettyjä kikherneitä

  • 3 rkl tuoretta minttua hienonnettuna

  • 3 rkl tuoretta lehtipersiljaa hienonnettuna

  • 200 g fetaa palana, ei kuutioina

  • 3 rkl dukkah-mausteseosta

Harissa-sitruunakastike

  • 0,75 dl oliiviöljyä

  • 2 rkl sitruunamehua

  • 1 rkl juoksevaa hunajaa

  • 0,5 tl suolaa

  • 1 tl harissatahnaa tai muutama kierros

  • kuivattua chiliä myllystä

  • 1 säilötty pieni sitruuna, esim. Al Fez, saa kauppahalleista ja isoista marketeista

Dukkah-mausteseos

  • 1 dl kuorellista mantelia rouhittuna

  • 1 rkl seesaminsiemeniä

  • 1 tl korianterinsiemeniä

  • 1 tl suolaa

  • 1 tl sokeria

  • 1 tl jeeraa eli juustokuminaa

Valmistusohjeet
  1. Kuori porkkanat. Paahda niitä 225-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia tai kunnes ne ovat napakan kypsiä ja saaneet väriä pintaansa. Voit myös keittää porkkanat, 35 minuuttia.

  2. Tee kastike. Sekoita öljyyn sitruunamehu, hunaja, suola ja harissa. Lisää säilötty sitruuna hienonnettuna. Sekoita hyvin.

  3. Sekoita kastike, porkkanat, huuhdellut kikherneet ja yrtit keskenään. Laita tarjoiluvadille. Ripottele päälle murusteltu feta ja dukkah-mausteseos.

Dukkah-mausteseos

  1. Paahda mantelirouhe kuivalla, kuumalla pannulla kauniin vaaleanruskeaksi. Lisää joukkoon seesamin- ja korianterinsiemenet. Jatka paahtamista vielä n. 30 sekuntia.

  2. Ota pois liedeltä ja lisää muut aineet. Anna jäähtyä.


Vinkki: Tällä ohjeella tulee enemmän dukkahia kuin salaattiin tarvitaan, mutta loput voi käyttää vaikkapa broilerin, kalan tai lihan maustamiseen. Mausteseos säilyy loistavasti kuukauden tiiviissä purkissa.

Resepti Sanna Kekäläinen Kuva Reetta Pasanen