Blinit ovat kevättalven herkku, jota ei kannata jättää väliin. Täytteissä voi käyttää mielikuvitusta, joten jokaiselle löytyy varmasti mieleisensä.
Katso menu >
Odotathan hetken…
Raikkaassa mätimoussessa yhdistyvät sipulin kirpeys, smetanan hapokkuus ja maukkaan kirjolohenmädin täyteläisyys. Kruunaa helposti valmistuva kokonaisuus sitruunalla ja nauti esimerkiksi blinien kera.
Kuplivan ystävä tarjoaa tämän tyylikkään herkkupalan kyljessä roseesamppanjaa, joka on vakiintunut juoma monen kulinaristin ruokapöydässä sen monikäyttöisyyden vuoksi.
Maltaisten makujen ystävä puolestaan valitsee juomakumppaniksi paksuvaahtoisen ja makeahkon tumman ale-oluen.
100 g kirjolohenmätiä
1 pieni punasipuli
¼ tl suolaa
2 dl kuohukermaa
1 prk (120 g) smetanaa
½ dl hienonnettua tilliä
1 tl raastettua sitruunankuorta
1 tl sitruunanmehua
¼ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
Valuta mäti siivilässä. Ota hieman mätiä talteen koristelua varten.
Kuori ja hienonna sipuli pieneksi silpuksi. Lisää joukkoon suola ja anna tekeytyä hetki. Kaada sipulisilppu talouspaperin päälle ja kuivaa se puristelemalla. Näin mousse ei vetisty.
Vaahdota kerma. Lisää smetana kerman sekaan ja jatka vaahdottamista, kunnes vaahto on jämäkkää.
Lisää joukkoon sipuli, tillisilppu, raastettu sitruunankuori ja sitruunanmehu. Sekoita joukkoon lopuksi mäti ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
Koristele mousse kirjolohenmädillä ja tuoreella tillillä.
Resepti Mika Rampa, kuva Hannes Paananen