Takaisin
Resepti

Melanzane alla parmigiana

Kasvisruokavalio

Melanzane alla parmigiana

Kasvisruokavalio
60+ min
4 hlö
60+ min
4 hlö

Melanzanen eli munakoiso-tomaattivuoan voi koota paistoastiaan tarjoilua edeltävänä päivänä, jolloin ruoka kypsyy pöytään nopeasti. Muhevan tomaattisen kastikkeen salaisuus on kermaisessa buffalomozzarellassa ja reilussa kourallisessa tuoreita yrttejä.

Juomasuositus

Sisilasta kotoisin oleva kasvisvuoka on lohturuokaa parhaimmillaan. Tarjoile melanzanen kanssa mehevän marjaisaa punaviiniä Sisilian omasta alkuperäislajikkeesta Nero d´Avolasta. Sen tummanpuhuva marjaisuus ja hento yrttisyys korostavat ruoan aromimaailmaa.

Valmistusaineet

4 annosta

  • 2 keskikokoista munakoisoa

  • 1 tl suolaa

  • 0,75 dl vehnäjauhoja

  • 5 rkl oliiviöljyä

  • 3 valkosipulinkynttä

  • 2 tlk (à 400 g) tomaattimurskaa

  • 1 dl valkoviiniä

  • 1 tl suolaa

  • 1 tl sokeria

  • 2 rkl hienonnettua timjamia

  • 1 dl basilikanlehtiä

  • 2 palloa (à 125 g) buffalomozzarellaa

  • 1 dl parmesaanijuustoraastetta

Lisäksi:

  • rapeakuorista maalaisleipää

Valmistusohjeet
  1. Huuhtele munakoisot ja leikkaa ne viipaleiksi. Levitä viipaleet leivinpaperin päälle. Ripottele viipaleille suolaa ja ”itketä” niitä 10 minuuttia. Pyyhkäise viipaleiden pinta kuivaksi talouspaperilla. Pyörittele munakoisot vehnäjauhoissa. Paista oliiviöljyssä paistinpannulla ruskeiksi molemmin puolin. Nosta lautaselle.

  2. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.

  3. Kaada uunivuokaan tomaattimurska ja valkoviini. Sekoita joukkoon suola, sokeri ja hienonnetut yrtit. Nostele sekaan paistetut munakoisot ja revittyä mozzarellaa. Ripot­tele pinnalle parmesaaniraastetta.

  4. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 45 minuuttia. Tarjoile rapeakuorisen maalaisleivän kanssa.

Resepti Suvi Rüster, kuva Sami Repo, juomasuositus Anri Lindström, Alko