Takaisin
Resepti

Meri-Tuulin anopin mokkapalat

Meri-Tuulin anopin mokkapalat

Meri-Tuuli Väntsin anopin mokkapalat ovat kahvipöydän herkku.

Juomasuositus

Kokeile mokkapaloja makean recioton kanssa. Klassinen suklaayhdistelmä on myös tumma olut, kuten stout ja porter.

Valmistusaineet
  • 5 kananmuna

  • 4½  dl sokeria

  • 225 g sulaa voita

  • 2¼ dl maitoa

  • 6¾ dl vehnäjauhoja

  • 3 tl leivinjauhetta

  • 3 tl vaniljasokeria

  • 3 rkl kaakaojauhetta

kuorrute:

  • 325 g tomusokeria

  • 6 rkl voisulaa

  • 4 rkl vahvaa kahvia (esim. espressoa)

  • 2 rkl kaakaojauhetta

Valmistusohjeet
  1. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää voi ohuena norona.

  2. Yhdistä kuivat ainekset keskenään ja kääntele seokseen, lisää lopuksi maito. Kaada voideltuun ja leivinpaperilla vuorattuun syvään uunipeltiin.

  3. Paista 200-asteisen uunin keskiosassa kypsäksi, noin 30 minuuttia. Anna kakun jäähtyä kokonaan ennen kuorruttamista.

  4. Valmista kuorrute sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Kaada kakun pinnalle ja lisää halutessasi nonparelleja koristeeksi.


Meri-Tuulin anopin mokkapalat resepti on julkaistu osana Alkon vuonna 2017 julkaistua Parempi Lounas -podcastia.