Takaisin
Resepti

Miniblinit ja sitruunaista mätiä

Miniblinit ja sitruunaista mätiä

60+ min
6 hlö
60+ min
6 hlö

Miniblinien päällä olevassa mädissä piilee yllätys: siinä on sitruunaisia sävyjä.

Juomasuositus

Blinit ja samppanja muodostavat täydellisen liiton.

Valmistusaineet

Blinit

  • 2 kananmunaa

  • 2 dl täysmaitoa

  • 25 g hiivaa

  • 1,5 dl vehnäjauhoja

  • 1,5 dl tattarijauhoja

  • 1 kermaviiliä

  • suolaa

  • voita paistamiseen

Sitruunainen mäti

  • 150 g muikun- tai siianmätiä

  • 1 sitruuna

  • 0,5 dl rypsiöljyä

Hillottu punasipuli

  • 2 punasipulia

  • 1 dl etikkaa

  • 2 dl sokeria

  • 3 dl vettä

Tarjoiluun

  • 2 dl kermaviiliä

  • tilliä

Valmistusohjeet
  1. Tee blinitaikina. Erottele kananmunankeltuaiset ja -valkuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja pane kulho kylmään odottamaan.

  2. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva sen sekaan. Lisää keltuaiset, vehnäjauhot, tattarijauhot, kermaviili ja hyppysellinen suolaa.

  3. Anna taikinan nousta 40 minuuttia.

  4. Tee mäti. Pese sitruuna huolellisesti. Raasta kuoren keltainen osa hienoksi raasteeksi ja sekoita raaste öljy. Kääntele mäti sitruunaöljyn sekaan. Anna tekeytyä kylmässä tunnin verran.

  5. Tee hillotut sipulit. Kuori punasipulit ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi.

  6. Kiehauta etikka, sokeri ja vesi. Sekoita, kunnes sokeri on liuennut. Anna jäähtyä.

  7. Kaada etikkaseos punasipuliviipaleiden päälle ja anna tekeytyä tunnin verran.

  8. Paista blinit voissa kullanruskeiksi molemmilta puolilta. Taikinasta tulee noin 30 minibliniä.

  9. Nostele jokaisen blinin päälle hieman kermaviiliä, nokare mätiä ja hieman sipulia. Koristele tillillä.