Munakoiso-kikhernepaistos

Munakoiso-kikhernepaistos rakennetaan kerroksittain, kuten lasagne, mutta italialaiseen esikuvaansa verrattuna se on superterveellinen: vehnätön, lihaton, maidoton ja lähes rasvaton.

Ateria ei jämähdä vatsan pohjalle kuin kivi ja väsytä, vaan tuo energiaa. Kikherneet sisältävät runsaasti proteiinia, rautaa ja kuituja.

Valmistusaineet

  • 400 g keitettyjä tai 200 g kuivattuja kikherneitä

  • 2 laakerinlehteä

  • 2 munakoisoa

  • 1 kesäkurpitsa

  • 1 punasipuli

  • 2 tomaattia

  • öljyä

  • paprikajauhetta

  • 1 sitruunan mehu

  • 2 valkosipulinkynttä

  • ruukku tuoretta minttua

  • suolaa

  • 1 prk soija- tai vastaavaa jogurttia (200 g)

Valmistusohjeet

  1. Jos käytät kuivattuja kikherneitä, liota niitä yön yli reilussa vedessä. Vaihda vesi kattilaan ja keitä laakerinlehtien kanssa noin 1,5 tuntia tai kunnes ne ovat pehmeitä. Valuta ja poista laakerinlehdet.
  2. Viipaloi munakoisot ja kesäkurpitsa kiekoiksi. Asettele viipaleet talouspaperin päälle ja ripottele niille hieman suolaa, jotta saat ylimääräisen nesteen pois. Taputtele itkeneet viipaleet kuiviksi. Viipaloi punasipuli.
  3. Lado munakoiso-, kesäkurpitsa- ja sipuliviipaleet öljyttyyn uunivuokaan ja paista uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia.
  4. Pilko tomaatit kuutioiksi. Lisää öljy, paprikajauhe, tomaatit, sitruunan mehu ja muutama mintunlehti kikherneiden sekaan. Mausta suolalla ja tarkista maku.
  5. Hienonna valkosipuli ja minttu ja sekoita ne suolan kanssa soijajogurttiin. Kaada kikherneet kasvisten päälle. Valuta jogurttikastike kikherneiden päälle ja laita vuoka takaisin uuniin vielä viideksi minuutiksi gratinoitumaan.

Resepti Satu Silvo

Juomasuositus
Munakoiso-kikhernepaistos

Valitse ruoan kanssa nautittavaksi vivahteikas ja ryhdikäs valkoviini Italiasta: yrttisen sitruksinen vermentino tai aromikas ja hapokas fiano raikastavat paistoksen jälkimakua peittämättä sen herkullisia aromeja.

Oluista raikas ja rapsakka pils on ruoalle sopiva valinta.