Mustikkakukko

Mustikkakukko on kalakukon makea versio, jonka rapean ruiskuoren sisällä on pehmeäksi hautuneita mustikoita. Tarjoa lämpimänä joko sellaisenaan tai vaniljajäätelön kera.

Valmistusaineet

  • 250 g voita

  • 1 dl sokeria

  • 5 dl ruisjauhoja

  • 1 tl leivinjauhetta

  • 1 l mustikoita

  • 1 dl sokeria

  • 2 rkl perunajauhoja

Valmistusohjeet

  1. Sekoita huoneenlämpöinen voi, sokeri, ruisjauho ja leivinjauhe taikinaksi. Kääri taikinapallo kelmuun ja anna viilentyä jääkaapissa vähintään 1 tunti.
  2. Painele ⅔ taikinasta halkaisijaltaan 16 cm irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Kauli lopusta taikinasta hieman vuoan halkaisijaa isompi pyöreä levy.
  3. Sekoita sokeri ja perunajauhot mustikoiden joukkoon. Kaada mustikat vuokaan ja peitä taikinakannella. Voit painella taikinan reunat yhteen sormin tai haarukalla.
  4. Paista mustikkakukkoa 200 asteessa noin 45 minuuttia. Voit laskea lämpöä 175 asteeseen, kun pinta alkaa saada väriä. Mustikkakukko on parhaimmillaan hieman lämpöisenä vaniljajäätelön kanssa tai ihan sellaisenaan.
Juomasuositus
Mustikkakukko

Lämpimän ja tuhdin jälkiruoan seuraksi sopii marjoilla ja hedelmillä maustetut oluet sekä porterit tai stoutit, joissa on lempeä humalointi.

Perinneohje on peräisin maa- ja kotitalousnaisilta. Alkuperäinen resepti.
Kuvat Nanna Mononen