Takaisin
Resepti

Nachopelti eli Nachos Supreme

Nachopelti eli Nachos Supreme

20 min
8 hlö
20 min
8 hlö

Nachopelti on helppo ja hauska sormiruoka, jonka jakaa mielellään ystävien kanssa. Nachos supreme muuntuu kätevästi lihaisasta ja tuhdista kevyempään, kun korvaat jauhelihan ananaksella.

Juomasuositus

Tämä hyvässä seurassa jaettava tuhti sormisyötävä raikastuu hedelmäisen kuohuviinin voimin. Tarjoa ystävillesi pirteä & hedelmäinen -makutyypin Proseccoa, joka hennolla makeudellaan taittaa tulisetkin maut.

Valmistusaineet
  • 2 rkl öljyä

  • 400 g jauhelihaa

  • 1 punasipuli

  • 2 valkosipulin kynttä

  • 1 punainen chili

  • 1 tl suolaa

  • mustapippuria myllystä

  • 1 tl jauhettua korianteria

  • 2 tl savupaprikajauhetta

  • 2 tl oreganoa

  • 1 dl voipapuja

  • 1 rasia kirsikkatomaatteja 

  • 200 g nachos-chipsejä

  • 1 dl jalapenoja 

  • 1 prk (250 g) esim. cheddar- tai chilimaustettua juoksevaa juustoa

Päälle:

  • ½ dl mustia oliiveja 

  • 1 ruukku tuoretta korianteria

  • 1 ruukku rucolaa tai jotain yrttiä

  • 2 limettiä

Valmistusohjeet
  1. Kuumenna öljy pannussa. Ruskista jauheliha, lisää pannulle hienonnetut sipulit ja chili ja kuullota. Ripota päälle suola ja mausta lihaseos. Huuhtele ja valuta pavut, puolita tomaatit. 

  2. Levitä nachot leivinpaperille uunipannulle. Lusikoi päälle jauheliha, pavut ja tomaatit. Ripota viipaloidut jalapenot. Valuta pinnalle cheddar- tai chilimaustettu juusto. Paista uunissa 225 asteessa 5 minuuttia. 

  3. Halutessasi koristele nachopelti vielä mustilla oliiveilla. Kokoa päälle keko vihreää korianterista ja rucolasta tai yrteistä. Viimeistele pelti limetin lohkoilla.

Resepti Taina Tellman, kuva Arto Vuohelainen, juomasuositus Anri Lindström/Alko