Takaisin
Resepti

Naurissalaatti paahdetulla ahvenella

Gluteeniton

Naurissalaatti paahdetulla ahvenella

Gluteeniton
60+ min
4 hlö
60+ min
4 hlö
Juhlavan kotimaisen viinimenun aloittaa naurissalaatti paahdetulla ahvenella. Hillajogurtti tuo ruokaan tasapainoa ja suolatut hillat jännittävän silauksen.
Juomasuositus

Aterian alkuun paahdetun ahvenen seuraksi sopii puolikuiva kotimainen valkoherukkaviini, josta löytyy hyvän raikkaan hapokkuuden lisäksi hieman jäännössokeria. Se tuo viiniin runsautta ja rakentaa siltaa annoksen happaman makeille elementeille.

Valmistusaineet

Naurissalaatti

  • 2 naurista

  • ½ tl suolaa

  • 1 tl omenaviinietikkaa

  • 1 rkl auringonkukkaöljyä

Hillajogurtti

  • 3 dl turkkilaista jogurttia

  • 3 rkl hillaa

  • ½ tl suolaa

Suolatut hillat

  • 1 dl hillaa

  • ½ tl suolaa

Pikkelöity sipuli

  • 1 ½ dl siideriä

  • ½ dl ruokosokeria

  • ½ dl omenaviinietikkaa

  • 4 pientä sipulia

Paahdettu ahven

  • 1 ½ dl siideriä

  • ½ dl ruokosokeria

  • ½ dl omenaviinietikkaa

  • 1 tl suolaa

  • 4 ruodotonta ahvenfilettä

Valmistusohjeet

Naurissalaatti

  1. Pese ja leikkaa nauriit ensin ohuiksi siivuiksi esimerkiksi mandoliinilla tai veitsellä. Leikkaa sen jälkeen siivuista 2 mm paksuja tikkuja.

  2. Mausta tikut suolalla, omenaviinietikalla ja öljyllä.

Hillajogurtti

  1. Lisää jogurttiin suola ja hillat.

Pikkelöity sipuli

  1. Kiehauta siideri, sokeri ja etikka pikkeliliemeksi.

  2. Leikkaa sipulit halki.

  3. Paahda kuivassa ja kuumassa pannussa kunnes sipuleiden leikkauspinta on lähes kauttaaltaan musta.

  4. Laita sipulit pikkeliliemeen vähintään 30 minuutiksi.

Paahdettu ahven

  1. Kiehauta siideri, sokeri ja etikka pikkeliliemeksi.

  2. Lämmitä kuiva paistinpannu savuavan kuumaksi. Sirota suolaa pannuun ja paahda ahvenfileitä puolen minuutin ajan, kunnes niihin alkaa tarttua ruskeaa paahdettua väriä.

  3. Käännä fileet ja paista toista puolta vielä 20 sekuntia. Älä kypsennä läpi.

  4. Siirrä fileet pikkeliliemeen maustumaan vähintään 30 minuutin ajaksi. Tarkista suola ennen tarjoilua.

Aseta naurissalaatti pohjalle, laita ahven ja pikkelöity sipuli päälle ja viimeistele kokonaisuus hillajogurtilla ja suolatuilla hilloilla.