Kalataco on tullut tunnetuksi kalifornialaisten omana tex-mex-herkkuna. Onkin aika luoda tacoista oma suomalaisversio: ahventaco!
Katso resepti >
Odotathan hetken…
Aterian alkuun paahdetun ahvenen seuraksi sopii puolikuiva kotimainen valkoherukkaviini, josta löytyy hyvän raikkaan hapokkuuden lisäksi hieman jäännössokeria. Se tuo viiniin runsautta ja rakentaa siltaa annoksen happaman makeille elementeille.
Naurissalaatti
2 naurista
½ tl suolaa
1 tl omenaviinietikkaa
1 rkl auringonkukkaöljyä
Hillajogurtti
3 dl turkkilaista jogurttia
3 rkl hillaa
½ tl suolaa
Suolatut hillat
1 dl hillaa
½ tl suolaa
Pikkelöity sipuli
1 ½ dl siideriä
½ dl ruokosokeria
½ dl omenaviinietikkaa
4 pientä sipulia
Paahdettu ahven
1 ½ dl siideriä
½ dl ruokosokeria
½ dl omenaviinietikkaa
1 tl suolaa
4 ruodotonta ahvenfilettä
Naurissalaatti
Pese ja leikkaa nauriit ensin ohuiksi siivuiksi esimerkiksi mandoliinilla tai veitsellä. Leikkaa sen jälkeen siivuista 2 mm paksuja tikkuja.
Mausta tikut suolalla, omenaviinietikalla ja öljyllä.
Hillajogurtti
Lisää jogurttiin suola ja hillat.
Pikkelöity sipuli
Kiehauta siideri, sokeri ja etikka pikkeliliemeksi.
Leikkaa sipulit halki.
Paahda kuivassa ja kuumassa pannussa kunnes sipuleiden leikkauspinta on lähes kauttaaltaan musta.
Laita sipulit pikkeliliemeen vähintään 30 minuutiksi.
Paahdettu ahven
Kiehauta siideri, sokeri ja etikka pikkeliliemeksi.
Lämmitä kuiva paistinpannu savuavan kuumaksi. Sirota suolaa pannuun ja paahda ahvenfileitä puolen minuutin ajan, kunnes niihin alkaa tarttua ruskeaa paahdettua väriä.
Käännä fileet ja paista toista puolta vielä 20 sekuntia. Älä kypsennä läpi.
Siirrä fileet pikkeliliemeen maustumaan vähintään 30 minuutin ajaksi. Tarkista suola ennen tarjoilua.
Aseta naurissalaatti pohjalle, laita ahven ja pikkelöity sipuli päälle ja viimeistele kokonaisuus hillajogurtilla ja suolatuilla hilloilla.