Takaisin
Resepti

Nektariini-vuohenjuustosalaatti

Kasvisruokavalio

Nektariini-vuohenjuustosalaatti

Kasvisruokavalio
20 min
2 henkilöä
20 min
2 henkilöä

Ruokaisa kesäsalaatti syntyy helposti nektariineista ja vuohenjuustosta. Rapsakkuutta ja purutuntumaa saat cashewpähkinöistä ja raikkautta salaattiin tuo tuore minttu. Tarjoa nektariini-vuohenjuustosalaatti sitruunaisen vinegretin kanssa.

Juomasuositus

Klassinen Provencen roseeviini on tälle salaatille nappivalinta. Alueen kuiva, herukkaisen hapokas ja hieman yrttinen viinityyli tuo esille nektariinien hedelmäisyyden ja taltuttaa vuohenjuuston suolaisuuden.

Valmistusaineet
  • 75 g cashewpähkinöitä

  • 3–4 nektariinia

  • 1 rkl oliiviöljyä

  • 50 g rucolaa

  • 100 g vuohenjuustoa

  • tuoretta minttua

  • (sokeria)

Sitruunavinegretti

  • 1/2 tl sitruunankuoriraastetta (luomu)

  • 2 rkl sitruunamehua

  • 4 rkl oliiviöljyä

  • 1/2 tl sokeria

  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohjeet
  1. Tee ensin sitruunavinegretti. Raasta kulhoon sitruunan kuori ja purista joukkoon mehu. Lisää oliiviöljy ja sekoita tasaiseksi. Mausta sokerilla, suolalla ja mustapippurilla.

  2. Paahda cashewpähkinät kuivalla pannulla, varo polttamasta. Siirrä lautaselle odottamaan.

  3. Halkaise nektariinit ja poista siemenet. Leikkaa nektariinit lohkoiksi ja paista niitä hetki öljyssä pannulla. Ripottele nektariinien päälle tarvittaessa hieman sokeria, jos ne ovat kirpeitä.

  4. Levitä tarjoiluastiaan tai lautasille rucolaa. Lisää päälle kevyesti paistetut nektariinit.

  5. Viipaloi vuohenjuusto annospaloiksi ja paista niitä pannulla hetki. Nosta vuohenjuusto salaatin päälle.

  6. Viimeistele salaatti paahde­tuilla cashewpähkinöillä, sitruunavinegretillä ja mintun lehdillä.

Resepti Mika Rampa, kuva Johanna Myllymäki, juomasuositus Anri Lindström ja Taina Vilkuna, Alko