Takaisin
Resepti

Oliivihummus

Kasvisruokavalio
Vegaaninen

Oliivihummus

Kasvisruokavalio
Vegaaninen
20 min
3 hlö
20 min
3 hlö

Monikäyttöinen oliiviihummus toimii sekä dippinä että leivän päällä. Kokeile oliivihummusta myös paahdetun fetan kanssa.

Juomasuositus

Italian Sisilian hehkuvan auringon alla kypsyneistä rypäleistä valmistetut valkoviinit ihastuttavat runsaalla hedelmäisyydellään. Niiden maut piristävät näitä suolaisia, oliivilla maustettuja näppipaloja.

Alkoholittomana vaihto­ehtona suosittelemme hyvin viilennettyä alkoholitonta valkoviiniä.

Valmistusaineet
  • 100 g kivettömiä kalamata-oliiveja

  • 100 g kikherneitä

  • 1 valkosipulinkynsi

  • 2 tl sitruunanmehua

  • 1 tl timjamia hienonnettuna

Valmistusohjeet
  1. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita ainekset tasaiseksi tahnaksi.

 

Resepti Mika Rampa, kuva Johanna Myllymäki, juomasuositukset Anri Lindström