Takaisin
Resepti

Oliivitahna

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon
Vegaaninen

Oliivitahna

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon
Vegaaninen
10 min
4 henkilöä
10 min
4 henkilöä

Oliivitahna on osa toscanalaisen jouluillallisen alkupaloina tarjottavaa crostinipöytää.

Juomasuositus

Valitse crostineille vivahteikas ja ryhdikäs valkoviini Italian omista, melko tuntemattomista mutta persoonallisista rypäleistä: Fiano, Vermentino, Ribolla Gialla ynnä muut sopivat yhtä hyvin kuin tutummat Pinot Grigio, Sauvignon Blanc tai Pinot Bianco.

Oluista pehmeät ja aromikkaat tummat lagerit istuvat crostinipöytään mainiosti.

Valmistusaineet
  • 100 g kivettömiä mustia oliiveja, esim. kalamata


  • 1 rkl pieniä kapriksia

  • 1 rkl hienonnettua lehtipersiljaa

  • 1 tl sitruunamehua


  • n. 2 rkl oliiviöljyä


  • muutama kierros mustapippuria myllystä

Valmistusohjeet
  1. Laita oliivit, kaprikset, lehtipersilja ja sitruunamehu kulhoon.

  2. Soseuta sauvasekoittimella karkeahkoksi.

  3. Lisää sen verran öljyä, että saat seoksesta levittyvää. Mausta pippurilla.