Oliivitahna

Oliivitahna on osa toscanalaisen jouluillallisen alkupaloina tarjottavaa crostinipöytää.

Valmistusaineet

  • 100 g kivettömiä mustia oliiveja, esim. kalamata


  • 1 rkl pieniä kapriksia

  • 1 rkl hienonnettua lehtipersiljaa

  • 1 tl sitruunamehua


  • n. 2 rkl oliiviöljyä


  • muutama kierros mustapippuria myllystä

Valmistusohjeet

  1. Laita oliivit, kaprikset, lehtipersilja ja sitruunamehu kulhoon.

  2. Soseuta sauvasekoittimella karkeahkoksi.

  3. Lisää sen verran öljyä, että saat seoksesta levittyvää. Mausta pippurilla.

Juomasuositus
Crostinit

Valitse crostineille vivahteikas ja ryhdikäs valkoviini Italian omista, melko tuntemattomista mutta persoonallisista rypäleistä: Fiano, Vermentino, Ribolla Gialla ynnä muut sopivat yhtä hyvin kuin tutummat Pinot Grigio, Sauvignon Blanc tai Pinot Bianco.

Oluista pehmeät ja aromikkaat tummat lagerit istuvat crostinipöytään mainiosti.