Takaisin
Resepti

Paahdettu briejuusto maistuu pähkinöiden kera

Gluteeniton
Kasvisruokavalio

Paahdettu briejuusto maistuu pähkinöiden kera

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
20 min
2 henkilöä
20 min
2 henkilöä
Paahdettu briejuusto pähkinöiden kera on ihana talven herkku! Valuvan pehmeä brie paahtuu uunissa suussasulavaksi. Herkkuhetken kruunaa kullankeltainen omenasiideri.
Juomasuositus

Ranskalaisten brie- ja camembert -tyylisten valkohomejuustojen kanssa klassinen juomapari on laadukas, aidosta omenamehusta valmistettu siideri. Esim. Lounais-Ranskan Normandia ja Bretagne ovat molemmat tunnettuja herkullisista siidereistään.



Valmistusaineet
  • 1 (250 g) briejuusto

  • 1 dl pähkinäsekoitusta (cashew-, hassel-, pistaasi- ja maapähkinää)

  • 2 rkl kuivattuja karpaloita

  • 1–2 rosmariinin oksaa

  • 2 rkl hunajaa

Valmistusohjeet
  1. Siirrä briejuusto uuninkestävään vuokaan.

  1. Lisää pinnalle pähkinäsekoitus, hunaja ja rosmariinin oksat.

  1. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Tarjoa heti!


 

Resepti Mika Rampa kuvat Johanna Myllymäki