Takaisin
Resepti

Paahdettua munakoisoa ricottalla

Gluteeniton
Kasvisruokavalio

Paahdettua munakoisoa ricottalla

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
30 min
30 min

Mehevä munakoiso ja makoisa ricotta muodostavat vastustamattoman parin. Tarjoa esimerkiksi osana venetsialaisten cicchetti-palojen kattausta.

Juomasuositus

Hedelmäiset ja raikkaat Italian Venetosta tulevat proseccot ovat munakoisolle makoisa kaveri. Proseccon lisäksi pirteät ja hedelmäiset valkoviinit sekä kuivat roseeviinit sopivat tälle alkupalalle hyvin. Mehevän munakoison kanssa voi hyvin tarjota myös kevyempää punaviiniä, kuten jotain marjaisaa ja raikasta pinot noiria.

Valmistusaineet
  • 2 pientä munakoisoa

  • 2 rkl tomaattipyrettä

  • ½ tlk laadukasta tomaattimurskaa

  • 1 valkosipulin kynsi

  • laadukasta oliiviöljyä

  • sokeria

  • suolaa

  • mustapippuria myllystä

  • 100 g ricotta salata (suolainen ricotta) tai esim. pecorinoa

  1. Leikkaa munakoisot pituussuunnassa kahtia ja puolikkaat neljään lohkoon. Asettele munakoisolohkot leivinpaperille leikkauspinta ylöspäin. Pirskottele muakoisoille oliiviöljyä.

  2. Sekoita tomaatipyreeseen 2-3 rkl vettä, jotta saat helposti levittyvän tahnan. Sivele tomaattipyretahna munakoisoille ja paahda niitä 200-asteisessa uunissa kunnes munakoisot ovat paahtuneita ja pehmeitä.

  3. Raasta valkosipulinkynsi tomaattimurskan sekaan ja mausta oliiviöljyllä, sokerilla, suolalla ja tuoreella mustapippurilla.

Ennen tarjoilua:

  1. Lämmitä munakoisoveneet kevyesti 180-asteisessa uunissa. Lusikoi päälle kylmä tomaattikastike ja raasta päälle reilusti juustoa.

  2. Viimeistele rouhimalla myllystä mustapippuria ja valuttamalla munakoisoille oliiviöljyä. Tarjoa heti.


Paahdettu munakoiso ricottalla resepti on julkaistu osana Alkon vuonna 2017 julkaistua Parempi Lounas -podcastia.