Paistetut karamellibanaanit

Muurikassa paistetut banaanit ovat grillijuhlien puhuttavin jälkiruoka. Tarjoa karamellibanaanit itsetehdyn kookosjäätelön kanssa. Kanelin, chilin ja inkiväärin yhdistelmä on mieletön makean kinuskisen banaanin kanssa. Älä unohda suolaripausta – se kesyttää banaanin imelyyttä ja antaa järjettömän ihanan säväyksen kinuskimaiselle kastikkeelle.

Valmistusaineet

  • 3 banaania

  • 1 rkl raastettua inkivääriä

  • 25 g voita

  • 1 dl fariinisokeria

  • 0,5 tl kanelia

  • 0,25 tl chilijauhetta

  • ripaus suolaa

Lisäksi:

  • Kookosjäätelöä

  • tuoreita kesämarjoja, esimerkiksi mustikoita, vadelmia ja metsämansikoita

Valmistusohjeet

  1. Kuori banaanit, leikkaa puoliksi ja halkaise puolikkaat pituussuunnassa.

  2. Kuori ja raasta inkivääri.

  3. Sulata voi muurikassa tai paistinpannulla. Lisää fariinisokeri, banaanit, inkivääri, kaneli ja chili. Paista banaaniviipaleita molemmin puolin, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Mausta ripauksella suolaa.

  4. Tarjoile banaanien kanssa kookosjäätelöä ja tuoreita marjoja.

Resepti Suvi Rüster Kuva Elvi Rista Juomasuositus Anri Lindström