Takaisin
Resepti

Sinappigraavatut, paistetut silakat

Gluteeniton
Laktoositon

Sinappigraavatut, paistetut silakat

Gluteeniton
Laktoositon
60+ min
4 henkilöä
60+ min
4 henkilöä

Nämä silakat ovat saaneet inspiraationsa ruotsalaisen huippukokki Leif Mannerströmin ohjeesta.

Juomasuositus

Raikas ja maltainen lager on skandinaavinen ykkösvaihtoehto dijonsinapilla graavatuille, paistetuille silakoille.

Viineistä voi ennakkoluulottomasti kokeilla kuivaa tai puolikuivaa, aromaattista ja mausteista gewürztramineria tai gewürztraminer-pohjaista sekoitetta.

Valmistusaineet
  • 600 g silakkafileitä

Paistamiseen

  • korppujauhoja ja karkeita ruisjauhoja

  • voita

Marinadi

  • 3 valkosipulinkynttä

  • 1 dl hienonnettua lehtipersiljaa

  • 2 dl ranskankermaa

  • 4 munankeltuaista

  • 1 rkl sinappijauhetta (esim. Coleman)

  • 2 rkl karkeaa dijoninsinappia

  • 2 rkl makeaa sinappia (esim. Dijon-hunajasinappi, tai vaihtoehtoisesti lisää 1 tl juoksevaa hunajaa perussinappiin)

  • muutama kierros valkopippuria myllystä

  • suolaa

Valmistusohjeet
  1. Tee ensin marinadi: Kuori ja hienonna valkosipulit. Hienonna persilja. Sekoita ne ranskankerman, keltuaisten, sinappijauheen ja sinappien kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita marinadi hyvin silakkafileisiin. Peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin maustumaan yön yli.

  2. Sekoita korppu- ja ruisjauhot keskenään. Pyörittele kalat jauhoissa.

  3. Paista pannulla voissa noin 2 minuuttia molemmilta puolilta. Tarjoa esimerkiksi perunamuusin ja sitruunan kanssa.

Resepti Sanna Kekäläinen Kuva Reetta Pasanen