Takaisin
Resepti

Aasialainen palsternakka-nyhtökaurahampurilainen

Kasvisruokavalio

Aasialainen palsternakka-nyhtökaurahampurilainen

Kasvisruokavalio
30 min
4 hlö
30 min
4 hlö

Kysyimme somessa, minkälainen kasvisburgeri kiinnostaa seuraajiamme. Palsternakka-nyhtökaurahampurilainen aasialaisella twistillä oli yksi suosikeista.

Juomasuositus

Aasialainen tai kotimainen kevyt ja raikas lager antaa tilaa burgerin monille mauille. Kuiva tai puolikuiva Pirteä & hedelmäinen riesling on varma valinta aasialaissävytteisille mauille. Sekä riesling-viiniä että lageria löytyy myös alkoholittomina vaihtoehtoina.

Valmistusaineet
  • 4 briossi-hampurilaissämpylää

  • 1 (400 g) iso palsternakka 

  • 5 cm pala inkivääriä (1 rkl raastettuna) 

  • ½ chiliä hienonnettuna 

  • 3 rkl öljyä 

  • ½ tl suolaa 

  • 240 g nyhtökauraa (nude) 

  • 1 dl makeaa chilikastiketta 

  • 4 rkl majoneesia 

  • n. 2 dl kimchiä 

  • ½ rku korianteria  

Valmistusohjeet
  1. Kuori palsternakka ja leikkaa se vinottain noin 1 cm paksuiksi viipaleiksi ja nosta viipaleet kulhoon. Raasta päälle inkivääriä ja hienonnettu chili, sekä öljy ja suola. Sekoita ja anna marinoitua muutama minuutti. 

  2. Paista palsternakkaviipaleet paistinpannulla molemmin puolin (noin 3 min/puoli) kypsiksi. Nosta palsternakkaviipaleet sivuun odottamaan.  

  3. Lisää pannulle nyhtökaura ja paista sitä muutama minuutti. Lisää sitten makea chilikastike ja sekoita. 

  4. Paahda hampurilaissämpylät kuivalla paistinpannulla. Sivele pohjalle majoneesia ja lisää kimchiä. Lisää nyhtökaura ja nosta sen päälle paistetut palsternakkaviipaleet. Lisää lopuksi hieman tuoretta korianteria ja päälle burgerin kansi.  

Resepti Mika Rampa, kuva Satu Nyström, juomasuositus Anri Lindström ja Taina Vilkuna, Alko