Pannupiparit

Leivo täyteläisen makeat ja rapeat pannupiparit uunipannulla ja nauti pikkujoulujen parhaat makeat vuohenjuustopilven kanssa.

Valmistusaineet

  • 2 1/2 dl jauhoja

  • 1/2 tl soodaa

  • 1/2 tl inkivääriä

  • 1 tl kanelia

  • 1/2 tl neilikkaa

  • 1/2 tl vanilja

  • 1/2 tl suolaa

  • 125 g voita

  • 2 dl fariinisokeria

  • 1 muna

  • 1 keltuainen

  • 1/2 dl siirappia

Koristeluun:

  • mantelilastuja

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Voitele noin 30 x 25 cm vuoka. 

  2. Sekoita kulhossa kuivat aineet, mausteet ja suola. 

  3. Vatkaa voi ja sokeri sähkövatkaimella vaahdoksi. 

  4. Lisää vaahtoon kanamuna ja keltuainen, valuta sekaan siirappi. Lisää valmiiksi yhdistetyt kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi.

  5. Levitä taikina vuokaan ohueksi kerrokseksi ja ripota pinnalle mantelilastuja. 

  6. Paista uunissa 20 minuuttia. Jäähdytä ja leikkaa haaleana kahdeksaan osaan tangoiksi. Leikkaa kukin tanko neljään osaan. Piparit säilyvät muutaman päivän huoneenlämmössä esimerkiksi leivinpaperilla peitettynä.

Resepti Taina Tellman, kuva Arto Vuohelainen

Juomasuositus
Pannupiparit

Pannupipareiden ja vuohenjuustopilven ykköskaveri on täyteläinen, mausteinen ja aromikas luostariolut. Kuivahedelmäinen marsala tai mausteinen vaalea portviini lämmittää mukavasti.