Punajuuripyörykät ovat vegaanille sopiva herkku. Makua nämä kasvispyörykät saavat punajuuren lisäksi kikherneistä.
Katso resepti >
Odotathan hetken…
Pyöräytä kikherneistä ja kidneypavuista mehevät vegaaniset sienipihvit. Mausta kasvispihvit mintulla ja jätä papujen rakenne karkeaksi – siinä hyvän vegepihvin salaisuus.
Papuisten sienipihvien parina kannattaa kokeilla pirteitä ja hedelmäisiä, kuivia pinot grigio -viinejä tai hedelmäisiä roseeviinejä. Tummat lagerit ovat oluen ystävän valinta. Punaviineistä mehevät ja hilloiset, keskitäyteläiset cabernet sauvignonit maistuvat mintulla maustettujen kasvispihvien kaverina.
1 dl suppilovahveroita (tai 10 g kuivattuja)
1 punasipuli
2 valkosipulin kynttä
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
1 tlk käyttövalmiita kidneypapuja (valutettu paino 250 g)
1 tlk käyttövalmiita kikherneitä (valutettu paino 250 g)
1 tl suolaa
1 tl kuivattua minttua
1 1/2 tl psylliumia
3 rkl kaurakermaa
tuoretta minttua
Öljyä paistamiseen
Hienonna sienet, sipulit ja aurinkokuivatut tomaatit. Murskaa karkeasti haarukalla huuhdotut ja valutetut pavut sekä kikherneet. Sekoita ainekset keskenään. Mausta suolalla ja mintulla. Sekoita taikinaan psyllium ja kaurakerma.
Pyöritä taikinasta kaksitoista pullaa ja litistä ne pihveiksi (halkaisija noin 8 cm ja paksuus 1 cm). Paista pannulla öljyssä pari minuuttia per puoli.
Koristele tuoreella mintulla.
Resepti Taina Tellman, kuva Arto Vuohelainen