Klassinen voi-valkoviinikastike eli beurre blanc sopii varsinkin paistetun kalan tai parsan kanssa.
Katso resepti >
Odotathan hetken…
Kun kaipaat vaihtelua keitettyyn parsaan, kokeile parsan paistamista pannulla. Se on helppoa ja lopputulos on herkullinen. Makuaineet korostuvat entisestään, kun paistat parsat voin ja oliiviöljyn seoksessa.
Hedelmäinen, paahteinen samppanja tai franciacorta on tyylikäs valinta. Myös pähkinäinen, hennosti tammitettu tai tammettamaton chardonnay sointuu hienosti pannulla paistetun parsan kumppaniksi.
1 nippu (noin 450-500 g) tuoretta parsaa
1 rkl oliiviöljyä
2 rkl voita
suolaa
Lisäksi:
rucolaa
paahdettuja pinjansiemeniä
parmesaani- tai pecorinolastuja
Huuhtele parsat huolellisesti. Leikkaa tai napsauta sormin parsan puumainen tyviosa pois. Kuori parsat nupusta alaspäin parsan- tai perunakuorimaveitsellä. Ohutta vihreää parsaa ei tarvitse kuoria lainkaan.
Kuumenna öljy suurella laakealla pannulla. Lisää parsat ja paista noin viisi minuuttia molemmin puolin.
Jos parsat ovat kovin paksuja, voit paistamisen loppuvaiheessa lisätä pannulle vettä niin, että parsat melkein peittyvät. Laita pannun päälle kansi tai talouspaperia ja anna parsojen kypsyä muutama minuutti hiljaisella lämmöllä. Ole tarkkana, etteivät parsat kypsy liikaa ja muutu lötköiksi. Kokeile kypsyyttä tyvestä tikulla tai haarukalla.
Tarjoa parsat esimerkiksi sitruunalohkojen ja pähkinäöljyn kanssa tai rucola-pedillä paahdettujen pinjansiementen ja parmesaani- tai pecorinolastujen kera.
Resepti Leena Kalliokoski Kuva Otavamedia Juomasuositus Taina Vilkuna