Takaisin
Resepti

Pashajäätelö

Gluteeniton
Kasvisruokavalio

Pashajäätelö

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
6 henkilöä
6 henkilöä

Pääsiäinen on herkuttelun aikaa. Tuunaa pääsiäispöydän klassikkoherkku pasha sitruunaiseksi, pashan makuja mukailevaksi rahkajäätelöksi.

Juomasuositus

Pashalle sopivan juomakumppanin tulee olla makea, mutta kuitenkin suhteellisen kevyt. Makeista jälkiruokaviineistä kumppaniksi sopii tokaji tai vin santo. Jos haluat runsaampaa makua, valitse rusinaisen kukkainen väkevöity moscatel- tai muscat-viini.

Valmistusaineet
  • 2 1/2 dl kermaa

  • 750 g rahkaa

  • 1 prk tiivistettyä maitoa

  • 1/2 dl keltaisia rusinoita

  • 3 rkl mantelirouhetta

  • 1 rkl sukaatteja

  • 3 rkl hillottua appelsiininkuorta

  • 1/2 appelsiinin mehu

  • 2 tl raastettua appelsiininkuorta

  • 1 tl raastettua sitruunankuorta

  • 1/2 dl sitruslikööriä

 Mangokastike:

  • 1 prk sokeriin säilöttyjä mangosuikaleita

  • 2 rkl mangojen säilytyslientä

Valmistusohjeet
  1. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää rahka ja vatkaa kerman joukkoon. Lisää loput ainekset ja aja seos jäätelökoneessa pehmeäksi jäätelöksi. Voit myös lusikoida seoksen suoraan kulhoon pakastumaan. Sekoita tällöin jäätelöseosta 3–4 kertaa ensimmäisen tunnin aikana jääkiteisen muodostumisen ehkäisemiseksi.
  2. Kun seos on pehmismäistä, lusikoi se reilun litran vetoiseen, kelmulla vuorattuun pyöreäpohjaiseen vuokaan ja laita jäätelö pakkaseen 4–5 tunniksi. Tämän jälkeen jäätelö on parhaimmillaan.
  3. Valmista tällä välin raikas mangokastike. Valmista kastike soseuttamalla sauvasekoittimella mangonsiivut ja 2 rkl mangojen säilytyslientä.
  4. Ota jäätelö huoneenlämpöön sulamaan noin 15 minuuttia ennen tarjoilua. Koristele hillotuilla appelsiinkuoripaloilla sekä mantelirouheella. Tarjoa pashajäätelöä yhdessä mangokastikkeen ja sahramikulitsan kanssa.

Resepti ja kuva: Mari Moilanen