Patatas à la riojana

Rustiikki riojalainen klassikko.

Valmistusaineet

  • 1 salottisipuli

  • 2 valkosipulinkynttä

  • 200 g espanjalaista chorizomakkaraa (ei miel. raakamakkaraa)

  • 2 (suippo)paprikaa

  • 1 pieni kesäkurpitsa

  • 1 pieni munakoiso

  • 8 kiinteää perunaa

  • 3 rkl oliiviöljyä

  • 1 dl kuivaa valkoviiniä

  • n. 3 dl kasvislientä

  • 1 tl paprikajauhetta

  • 1 laakerinlehti

  • (sormisuolaa), muutama kierros

  • mustapippuria myllystä 

  • muutama kierros kuivattua chiliä 

Tarjoiluun

  • maalaisleipää 

Valmistusohjeet

  1. Kuori ja hienonna sipulit. Viipaloi makkara. Leikkaa paprika, kesäkurpitsa ja munakoiso kuutioiksi. Kuori ja kuutioi perunat.
  2. Kuullota sipulia ja makkaraa pannulla öljyssä muutama minuutti sekoitellen. Lisää kasvikset ja paista hetki. Kaada pannulle viini ja kasvisliemi. Lisää paprikajauhe, chili ja laakerinlehti. Kiehauta seos ja vähennä lämpö keskilämmölle.
  3. Peitä kannella. Anna porista välillä sekoitellen noin 25 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä.
  4. Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla.

Resepti ja kuva Sanna Kekäläinen

Juomasuositus
Patatas à la riojana

Rustiikin klassikon kanssa maistuu Riojan crianza-punaviini. Sen hillitty marjaisa hedelmäisyys istuu mausteisuuteen ja runsaaseen makumaailmaan.

Oluista aromaattinen pils on raikas vaihtoehto.