Pekaanipähkinäpudding

Jälkiruoaksi nautitaan pekaanipähkinäinen ja täyteläinen jälkiruoka.

Pekaanipähkinäpudding

  • 4 rkl + 2 rkl vaahterasiirappia

  • 175 g huoneenlämpöistä voita

  • 2,5 dl (fariini)sokeria

  • 1 tl vaniljasokeria

  • 3 munaa

  • 4 dl vehnäjauhoja

  • 2 tl leivinjauhetta

  • 1 dl rouhittuja pekaanipähkinöitä

Tarjoiluun

  • pekaanipähkinöitä

  • manteliliköörillä maustettua kermavaahtoa

Valmistusohjeet

  1. Vatkaa pehmeä voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää munat ja sekoita hyvin.

  2. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita ne taikinan joukkoon.

  3. Lisää taikinaan 2 rkl vaahterasiirappia.

  4. Kaada voideltuihin annosvuokiin lusikallinen siirappia. Lusikoi taikina annosvuokiin ja kääräise foliota vuokien päälle.

  5. Paista 125-asteisen uunin alatasolla tunnin verran, kunnes taikina on kypsää. Kokeile taikinan kypsyyttä puutikulla – tikkuun saa jäädä hieman tahmeaa taikinaa.

  6. Kumoa vuoat hieman jäähtyneinä. Koristele kokonaisilla pekaanipähkinöillä ja tarjoile löysäksi vatkatun kermavaahdon kera.

Juomasuositus
Pekaanipähkinäpudding

Pekaaninpähkinäinen, täyteläinen ja runsaan makea jälkiruoka vaatii viiniltä voimakkuutta ja makeutta. Valitse esimerkiksi väkevöity moscatelviini tai runsasarominen jälkiruokavalkoviini, kuten passito tai makea vin santo.