Takaisin
Resepti

Persikkainen caprese

Gluteeniton
Kasvisruokavalio

Persikkainen caprese

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
10 min
4 hlö
10 min
4 hlö

Iki-ihana klassikkoruoka tomaatti-mozzarellasalaatti virkistyy kivisydämisillä hedelmillä ihan uudeksi ruoaksi.

Juomasuositus

Valitse lasiin hedelmäistä, kuivaa tai puolikuivaa italialaista roseeviiniä. Jos olet kuplivalla tuulella, valintasi osuu roseekuohuviiniin tai roseesamppanjaan.

 

Valmistusaineet
  • 8 persikkaa

  • 250 g bufalamozzarellaa 

  • 2 rkl oliiviöljyä

  • 1 tl (samppanja)viinietikkaa

  • 1 tl sormisuolaa

  • muutama kierros mustapippuria myllystä

  • kourallinen basilikanlehtiä

Valmistusohjeet
  1. Leikkaa persikat lohkoiksi tai puolikkaiksi ja poista kivet. Sipaise hedelmiin hieman öljyä. Paista kauniit raidat grillissä.

  2. Laita juusto vadille. Nosta päälle persikat. Valuta päälle öljyä ja viinietikkaa. Mausta suolalla ja pippurilla. Viimeistele basilikanlehdillä.

Vinkki! Voit korvata bufalamozzarellan burrata-juustolla. Lisää halutessasi salaattiin parmankinkkua.

Resepti Sanna Kekäläinen, kuva Reetta Pasanen, juomasuositus Taina Vilkuna