Peruna-sipuliruudut

Rustiikit peruna-sipuliruudut saavat hienostuneen silauksen kylmäsavulohesta ja ranskankermasta.

Valmistusaineet

  • 800 g perunaa

  • 2 sipulia

  • 1 rkl voita

  • 3 dl juustoraastetta (esim. emmental tai gruyère)

  • suolaa, mustapippuria

  • 1 dl tilliä ja persiljaa hienonnettuna

  • 5 kananmunaa

  • 3 dl kermaa

Viimeistelyyn

  • 2 dl crème fraîchea

  • 50 g kylmäsavulohta

  • tuoretta tilliä

Valmistusohjeet

  1. Kuori perunat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi mandoliinilla tai juustohöylällä.

  2. Kuori sipulit ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Kuullota sipulit voissa.

  3. Sekoita kananmunat ja kerma.

  4. Vuoraa 25 x 35 cm -kokoinen vuoka leivinpaperilla.

  5. Lado vuokaan kerroksittain peruna- ja sipuliviipaleet ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Ripottele kerrosten väliin juustoraastetta sekä yrttisilppua.

  6. Kaada muna-kermaseos vuokaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsät. Anna jäähtyä.

  7. Leikkaa jäähtynyt paistos pieniksi ruuduiksi. Viimeistele ruudut crème fraîchella, palasella kylmäsavulohta ja tillillä.

Juomasuositus
Peruna-sipuliruudut

Juhlissa tarjottavien pikkupalojen kanssa maistuu kupliva samppanja.