
Peruna-sipuliruudut
Rustiikit peruna-sipuliruudut saavat hienostuneen silauksen kylmäsavulohesta ja ranskankermasta.
Odotathan hetken…
Rustiikit peruna-sipuliruudut saavat hienostuneen silauksen kylmäsavulohesta ja ranskankermasta.
800 g perunaa
2 sipulia
1 rkl voita
3 dl juustoraastetta (esim. emmental tai gruyère)
suolaa, mustapippuria
1 dl tilliä ja persiljaa hienonnettuna
5 kananmunaa
3 dl kermaa
2 dl crème fraîchea
50 g kylmäsavulohta
tuoretta tilliä
Kuori perunat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi mandoliinilla tai juustohöylällä.
Kuori sipulit ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Kuullota sipulit voissa.
Sekoita kananmunat ja kerma.
Vuoraa 25 x 35 cm -kokoinen vuoka leivinpaperilla.
Lado vuokaan kerroksittain peruna- ja sipuliviipaleet ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Ripottele kerrosten väliin juustoraastetta sekä yrttisilppua.
Kaada muna-kermaseos vuokaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsät. Anna jäähtyä.
Leikkaa jäähtynyt paistos pieniksi ruuduiksi. Viimeistele ruudut crème fraîchella, palasella kylmäsavulohta ja tillillä.