Pikapaistettua lohta Nizzan tapaan

Tuttu lohi saa seuralaisekseen Nizzan salaatin makumaailmasta tuttuja elementtejä, eli tomaatteja, vihreitä papuja ja oliiveista tehtyä tapenadea.

Valmistusaineet

  • 200 g vihreitä papuja tai litteitä herneenpalkoja

  • 600 g lohta fileen paksummasta päästä

  • sormisuolaa, mustapippuria myllystä

  • 250 g kirsikkatomaatteja

  • 8 kylmää, keitettyä uuden sadon perunaa

  • 8 dl rapeaa salaattia 

  • 4 rkl tapenadea 

Kastike:

  • 1 valkosipulinkynsi

  • 1 sardellifilee

  • 2 rkl sitruunamehua

  • 4 rkl oliiviöljyä

  • 1 tl punaviinietikkaa

Valmistusohjeet

  1. Tee kastike. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna sardelli. Sekoita ne sitruunamehun, öljyn ja punaviinietikan kanssa.

  2. Keitä papuja suolalla maustetussa vedessä 6 minuuttia. Valuta keitinvesi pois ja laita pavut kylmään veteen odottamaan. Jos käytät herneenpalkoja, niiden keittoaika on 2 minuuttia.

  3. Mausta lohi suolalla ja pippurilla. Paista lohi grillin parilatasolla lähes kypsäksi. Voit halutessasi laittaa lämpömittarin lohen paksuimpaan kohtaan. Kala on valmista, kun mittari osoittaa 42 astetta. 

  4. Puolita perunat. Grillaa perunoihin ja kirsikkatomaatteihin raidat. 

  5. Sekoita salaattiin kastike. Nosta tarjoilulautaselle lohen ja kasvisten kanssa. Tarjoa tapenaden kanssa.

Resepti Sanna Kekäläinen, kuva Reetta Pasanen, juomasuositus Taina Vilkuna