Takaisin
Resepti

Piparjuurisilakat

Gluteeniton

Piparjuurisilakat

Gluteeniton
60+ min
8 hlö
60+ min
8 hlö

Silakat ja piparjuuri ovat mainio makupari. Kermaviili täydentää pehmeästi rotevat maut. Tarjoa piparjuurisilakat keitettyjen perunoiden kanssa tai tee niistä juhlavat leivät aterian alkuun. Koristele annos ruohosipulisilpulla.

Juomasuositus

Piparjuurisilakat sointuvat yhteen humalan raikastamien vaaleampien ale-oluiden kanssa. Valkoviineistä pirteät ja hedelmäiset, mausteiset grüner veltlinerit Itävallasta ovat myös toimiva makupari.

Valmistusaineet
  • 500 g silakkafileitä

Etikkaliemi:
  • 5 dl vettä

  • 1 dl väkiviinaetikkaa

  • 1 rkl suolaa

Piparjuurikastike:
  • 1 prk kermaviiliä

  • ½ tl suolaa

  • 1 tl sokeria

  • 1 rkl valkoviinietikkaa

  • 2–3 rkl raastettua piparjuurta tai piparjuuritahnaa

  • ruohosipulia

Valmistusohjeet
  1. Sekoita vesi, väkiviinaetikka ja suola. Laita silakkafileet etikkaliemeen ja jääkaappiin. Anna kypsyä yön yli.

  2. Yhdistä hyvin sekoittaen piparjuurikastikkeen ainekset, eli kermaviili, suola, sokeri, valkoviinietikka ja piparjuuri.

  3. Valuta silakkafileet etikkaliemestä, halkaise ne ja poista niistä nahka. Laita silakat kulhoon.

  4. Kaada piparjuurikastike silakoiden joukkoon, mausta ruohosipulisilpulla ja sekoita varovasti. Anna silakoiden maustua jääkaapissa vähintään kolme tuntia.

  5. Tarjoa silakat keitettyjen perunoiden tai tumman saaristolaisleivän kanssa.

Resepti ja kuva Leena Kalliokoski, juomasuositus Taina Vilkuna